USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

На Волині з’являться стели та меморіальні дошки загиблим бійцям АТО

6 Березня 2016 15:25
У більш ніж в двох десятках населених пунктів області заплановане встановлення пам’ятних знаків, стел або меморіальних дощок загиблим учасникам антитерористичної операції. Здебільшого, на ці заходи виділять фінансування місцеві бюджети.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму обласної ради.

Нагадаємо, в обласній державній адміністрації підготували проект програми увічнення пам’яті учасників АТО, жертв війни і політичних репресій на 2016-2020 роки.

Згідно з цим проектом, низка населених пунктів готується вшанувати учасників АТО – загиблих своїх земляків.

Так, в місті Устилуг цього року планують встановити стелу загиблим землякам в антитерористичній операції на сході України. На ці потреби міський бюджет запланував 27,5 тисячі гривень.

В селах Суськ, Озерце, Кульчин, селищі Цумань Ківерцівського району, у місті Камінь-Каширський з’являться меморіальні дошки загиблим землякам.

А у місті Нововолинськ до 2018 року мають реконструювати Алею Героїв за 3 мільйони гривень, з них 2 мільйони має виділити міський бюджет, а один мільйон – обласний.

Гранітну стелу загиблим в антитерористичній операції на сході України мають спорудити в Іваничах, орієнтовно до 2017 року за 150 тисяч гривень з обласного бюджету.

У Любешові обеліск Скорботної матері мають реконструювати під пам’ятник учасникам антитерористичної операції.

Пам’ятні знаки загиблим учасникам антитерористичної операції мають з’явитися на Маневиччині в селах Старий Чорторийськ, Тельчі, Граддя, Матейки, Довжиця, Копилля, Чорниж, Цміни, Четвертня, Боровичі, селищах Колки та Маневичі. Такі ж знаки планують встановити на Ратнівщині: в самому селищі та селах Велимче і Заболоття.

До слова, згідно з програмою, ці знаки мають бути встановлені з 2016 по 2020 роки. Але, як зауважила депутат обласної ради Ірина Констанкевич, в місцевих радах варто обговорити встановлення цих знаків цьогоріч.

«Чому ми повинні чекати ще стільки років, щоб вшанувати полеглих воїнів? За християнськими законами, пам’ятники мають бути встановлені через рік. Думаю, що встановити ці дошки треба зараз. Більшість з них коштують 10 тисяч, це не такі великі гроші для місцевих бюджетів, щоб відтягувати цей процес до 2020 року», - зауважила депутат.

Начальник управління з питань внутрішньої політики Ольга Чубара, яка представляла згаданий проект програми погодилася, що зауваження Ірини Констанкевич слушне, та всі ці пропозиції подавали райдержадміністрації. Зрештою, члени комісії порадили попрацювати з місцевими адміністраціями, аби вони віднайшли ресурси на те, щоб вже цього року вшанувати пам’ять загиблих земляків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus