USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Освіта, силовики та медицина: на що витратять 23 млн вільних залишків бюджету Володимира

9 Лютого 2022 08:00
Левову частку із 23 мільйонів вільних залишків бюджетних коштів за минулий рік Володимир-Волинської громади планують витратити на зарплату освітянам, військові потреби, реконструкцію мереж та ремонт лікарні.

Про це під час брифінгу поінформував голова Володимир-Волинської територіальної громади Ігор Пальонка.

«Незабаром будемо ділити 23 мільйони гривень вільних залишків, із яких близько 5 мільйонів підуть на забезпечення заробітною платою освітян. Окрім того, ми обіцяли, що будемо підтримувати військових, тому значну частину коштів виділимо для військової частини, на потреби територіальної оборони та для підтримки прикордонників», – зазначив посадовець.

Заразом, з його слів, на розгляд профільних депутатських комісій винесуть питання щодо виділення коштів на реконструкцію мереж тепло- та водопостачання в центральній частині міста, понад мільйон гривень планують спрямувати на ремонт ліфтів.

«Ще будемо виділяти кошти на ремонт кількох вулиць, із переліком яких ще визначаємось. Також частина коштів піде на каналізування мікрорайону на вулиці Академіка Глушкова. На забезпечення централізованої каналізації у цьому районі необхідно щонайменше півтора мільйона гривень. А після каналізації будемо робити пішохідні доріжки на цій же вулиці», – пояснив очільник громади.

Читати ще: На Волині працівників лікарні відсторонили від роботи через категоричну відмову від вакцинації

Ігор Пальонка додав, що частину вільних залишків спрямують і на галузь медицини, зокрема на ремонт хірургічного відділення КП «Володимир-Волинське ТМО», яке починали робити ще минулого року. З його слів, протягом 2021 року ці кошти освоїти не вдалося, тож вони знову повернулися в бюджет.

«Є пропозиція щодо ремонту або заміни вантажного ліфта, який часто ламається. Ми також будемо це розглядати», – розповів очільник громади.

Із «дрібніших» пропозицій від обранців громади, посадовець виокремив купівлю контейнеровоза для збору сміття, щоб замінити частину контейнерів на закриті і скоротити популяцію ворон та собак.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus