USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ПАТ «Луцьк Фудз» – смак домашньої кухні, зрозумілий кожному*

12 Вересня 2016 09:00
Традиції домашньої кухні родом із Волині пізнала Україна. А тепер крок за кроком зі смаком та якістю бакалійної продукції одного з найбільших вітчизняних виробників у цьому напрямку – ПАТ «Луцьк Фудз» – знайомиться і світ. Про те, як змінюються гастрономічні пристрасті залежно від географії, чому світова спільнота зацікавлена в українській бакалії та чим може здивувати волинський виробник, говоримо з директором із маркетингу та продажів ПАТ «Луцьк Фудз» Павлом Мєлєховим.

– Якщо на початку 2013 року більшість наших продажів зосереджувалася у Західній Україні, то нині ми маємо представництва та відмінні показники в кожному куточку нашої країни, – починає бесіду співрозмовник.

– Із чим це пов'язано? Велика конкуренція?

– Конкуренція нікуди не зникла. Компанія завжди мала контракти і постачала продукцію у найбільші мережі. Але завдяки раціональному просуванню, ефективній співпраці з клієнтами, збільшенню кількісної та якісної дистрибуції ще більше споживачів помітили продукцію. Вони оцінили її якість, і це спричинило збільшення попиту на бакалійні вироби нашої компанії.

– Відомо, що ви успішно працюєте у напрямку privatе label. Що це таке і наскільки це цікаво компаніям?

– Privat label (приватний бренд, – ВН) означає, що ми виробляємо продукцію для певної компанії під їхнім брендом. У цьому напрямку в нас працює окремий відділ. І нині в Україні у нашому сегменті ми є найбільшим виробником за цією системою. Більше того, як privatе label ми виготовляємо продукцію для супермаркетів Німеччини та Білорусі.

– У яких ще країнах представлена ваша кухня?

Основним пріоритетом для нас зараз є експорт. Ми продаємо нашу продукцію в країни Співдружності Незалежних Держав, Балтії, Азербайджан, Молдову, Грузію, Німеччину, Чехію, Іспанію, Нідерланди, Японію, США, країни Африки.

– Чим відрізняються смакові уподобання українців і ваших клієнтів, скажімо, з Західної Європи чи Африки?

– За нашими спостереженнями, що далі на схід, то більше люблять гостру їжу, міцну гірчицю. А ось в Африці, у Європі смакують, наприклад, діжонську гірчицю. В Україні віддають перевагу міцній. Також майонези в Голландії їдять не такі, як в Україні. 25% – це прийнятна для тамтешньої кухні жирність.

За кордоном цінують натуральний оцет, який ми готуємо. Він набуває популярності і в Україні. Нині є дві позиції оцту: це винний та яблучний. Він повністю безпечний, корисний та смачний. Застосовується не лише в харчовій індустрії як заправка до салату, наприклад, а й у косметичній сфері.

Окремо продається розчин оцтової кислоти 9%, який використовують для консервації.

– Як вдалося вийти на закордонні ринки, адже там достатньо власних виробників і полиці крамниць вражають різноманіттям?

– Справді, ринок дуже жорсткий, є світові лідери, яких знають усі. На жаль, поки що українські товари не мають великої популярності, бо не встигли набути репутації якісних продуктів. Але нам повірили, бо продукція має відповідну сертифікацію, ми проходимо усі перевірки. Зараз ми на шляху до отримання сертифіката FSSC (Food Safety System Certification, – Система сертифікації безпеки харчових продуктів).Окрім цього, закордонним партнерам за рахунок різниці у співвідношенні вартості долара-гривні вигідно купувати українські товари.

– Як відбилися коливання курсу на вашій ціновій політиці для українців?

Звісно, нас це не оминуло. Бо не усі компоненти купуємо вітчизняні. Для того щоб утримати ціну, нам довелося оптимізувати структуру, відмовитися від витрат на рекламу, закрити певні проекти. Єдиний компроміс, на який ми не підемо, – це зміна якості продукції. Репутація для нас важлива.

– Як вважаєте, за що люблять вашу продукцію?

– «Руна» – родом із домашньої кухні. У страви, які готують наші технологи, кухарі, ми вкладаємо душу, нам не соромно їх пропонувати людям із різних куточків нашої планети. Якість, стандарти, смак, підхід до приготування – це, безумовно, наша перевага. Нині підприємство є більш стабільним, передбачуваним, цікавим для співробітників. Плинності кадрів немає. Наша команда – це найкраща команда, з якою мені довелося працювати.

ДОВІДКОВО:

ПАТ «Луцьк Фудз» – відомий український виробник бакалійної продукції, передове підприємство, що активно розвивається, спеціалізується на виробництві та продажу високоякісних продуктів харчування, а саме: томатних соусів, пасти, аджики, гірчиці, кетчупів, натуральних і столових оцтів. В арсеналі підприємства є три основні торгові марки: «Руна», «Рідний край», «Срібниця». На сьогодні в компанії працює 300 висококваліфікованих фахівців у галузі виробництва, постачання та продажів. Вона має дистрибуцію в кожній області України та налагоджені контакти з великими торговельними мережами.

Дарина ГОГОДЗА

Луцьк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
сацебелі Показати IP 12 Вересня 2016 09:43
Закачав рукава щоб всі бачили татуху!
Оленка Млинарська Показати IP 12 Вересня 2016 10:35
Їх продукцію і в Луцьку зараз мало хто купує,бо жодної реклами в них нема:)Вони давно втратили тут свої позиції бо маркетинг по Волині в них бездарний.Думаю,що і по регіонах України та ж сама історія.
Кум до Оленка Млинарська Показати IP 12 Вересня 2016 11:48
Правильно Оленка написала.Луцьк-Фудз давно втратив на Волині свої позиції.Наприклад наші бренди такі як Забіяка,Дмитрук,Рута і інші не тільки виходять активно на ринки інших областей,а й не забувають про свою і активно підтримують різноманітні заходи в нас на Волині.Багато роблять благодійних заходів та в них приймають участь.Тому їх люди люблять та в них багато купують.І до речі ринок вони тримають сильно тому і іншим з регіонів важко з ними конкурувати(сильна маркетингова група).А що Луцьк Фудз?Раз в рік дають замовні статті про те які вони круті.Да і продукція їхня з відомими виробниками не конкурентна.Хто працював на цьому підприємстві мене зрозуміє.
всезнайка до Кум Показати IP 12 Вересня 2016 12:11
я так розумію ,тут вже полились скриті "обіди" звільнених колишніх маркетологів та інших працівників "Руни"...Люди!!!!!!! Потрібно рухатись вперед і у Вашому житті все складеться!!!! хто вперед! тому мед! Зараз на заводі працює оновлена амбітна команда, яка показує чудові результати!!! не все зразу, ми дійсно, тільки підводимось з колін, чого і ВАМ бажаємо!!!!!!!!!!!!!
дивіться правді в оч до Кум Показати IP 12 Вересня 2016 12:53
Дмитрук-так, Забіяка-так, а "Рута"?? не смішіть))) серветки- "є і дешевші", туалетний папір-"Обухів" forever !!! , а ті хто користуються "біленькою" купують далеко не "Руту"(всі спостереження з точки зору комунікабельної "відчайдушної домогосподарки")
Кума до Кум Показати IP 12 Вересня 2016 13:33
Скільки жовчі, що працював на фірмі і пішов ображений??? А продукція чудова і по смакових показниках, і по якісних.
Анонім до Кума Показати IP 12 Вересня 2016 16:01
Чудова ?!!! Ну ну......
Кума до Анонім Показати IP 12 Вересня 2016 16:29
Маєш аргументовані заперечення чи просто так "тусуєшся проти"???
нащобрехати до Кум Показати IP 12 Вересня 2016 13:55
А ти що, соціологічне дослідження проводила, що за всіх так авторитетно заявляєш, що мало хто купує. Кому смакує, той купляє і без реклами.
вкусняшна до Оленка Млинарська Показати IP 12 Вересня 2016 11:59
можливо маркетинг "по Волині" у них і не потужний(судячи з Вашого "професійнго" коменту , Ви "модній" маркетолог :)), але суджу з точки зору пересічної людини, особисто мені, дуже приємно все частіше зустрічати і смакувати нашою Волинською продукцією по всій Україні...може і не мені судити, бо я звичайний "лабух", але "Руна" справді вкусняшна, особливо "Лечооооо"
з Радович пацан до вкусняшна Показати IP 12 Вересня 2016 12:13
ооооо ми "Лечо" часто беремо, смачно, особливо з шашличком
Роман до з Радович пацан Показати IP 12 Вересня 2016 23:12
Що це таке "Лечо" не чув...
Споживач Показати IP 12 Вересня 2016 11:46
Класна, а основне якісна продукція-без консервантів та всіляких непотрібних домішків, я завжди купую тільки Руну! І не через те, що виготовляється у моєму рідному місці, а тому що справді СМАЧНО!
Люблю поїсти Показати IP 12 Вересня 2016 13:51
Хто б як не старався тут розкритикувати Луцьк Фудз і його продукцію, дарма не старайтеся. Продукція дійсно і смачна, і якісна. А щоб переконатися в цьому - просто купіть самі, і смакуйте!
Газдиня Показати IP 12 Вересня 2016 14:44
Як для мене, господині «зі стажем», якість продукту – то найкраща реклама. Якщо всередині гарної обгортки якийсь непотріб – ніколи його не купуватимуть, яку б широку рекламну кампанію не розгортав виробник. А у Руни відмінні кухарські соуси, завжди купую тільки їх. Команді - так тримати! бажаю подальших успіхів, і не засмучуватись через пусті провокації.
Домогосподарка до Газдиня Показати IP 12 Вересня 2016 16:18
Згідна, а готові соуси - просто клас. Щоразу стоїш на роздоріжжі: якому сьогодні надати перевагу. Грибний, сацебелі, лечо, гріль, чардаш, кетча, шашличний, чилі - на них лише дивишся, уже слюна тече. В кожній баночці видно сушені овочі, приправи. А аджика яка безподобна, гірчиця. МОЛОДЦІ! Розширюйте асортимент, зачаровуйте покупців!
дьодік Показати IP 12 Вересня 2016 16:16
Якщо виходити з західних стандартів то чувак на фото н***я в їх не вписується. Бо за їхніми стандартами на фото має бути синьозелений задрот в окулярах. АЛЕ. За такими чуваками майбутнє. Україна буде жити.
Марианна Показати IP 12 Вересня 2016 16:51
Найсмачніші соуси на сьогодні!!! Широкий спектр прожукції! Тим паче ТМ "Руна" підтримують не один проект соціального формату , за що велике спасибі керівництву!!! Роблять це тихо , але прогресивно і ефективно! Так тримати!!!
коля Показати IP 12 Вересня 2016 17:14
ага ага, без консервантів, без домішок бла бла))) китайська томатна паста і місцеві яблука
я до коля Показати IP 12 Вересня 2016 18:18
так впевнено заявляєте про складові, певно працювали років 3 назад...
Оленка Млинарська Показати IP 12 Вересня 2016 17:58
Ого!Оце як заметушилися працівники Луцьк Фудза.Шановні нібито дописувачі,ви напевно усією Руною коменти зараз пишете:)Що ж ви не писали яка класна продукція Руни коли вийшла ця стаття?Де ви були???Поясню чому.Усе що написав Кум чиста правда.Ваша продукція це сплошна хімія.Хто не вірить хай почитає склад ваших соусів.Сплошні барвники і замінники смаку.По -друге,ви навіть на нижню сходинку з Забіякою чи Дмитруком встати не можете,бо в них дійсно працює команда профі,а в вас хто?Назвіть мені спеца по маркетингу що вас зараз веде вперед?Є продукція вищого цінового сегменту,середнього і найнижчого.Так от ваша продукція,це і є найнижчій сегмент.Її купують лише бідні люди,хто зараз не може собі дозволити купити щось краще та діти-студенти.А ринок Волині ви давно втратили.Вас люди просто забули:)Так що пишіть і надалі похвали самі собі:)
Бувалий до Оленка Млинарська Показати IP 12 Вересня 2016 20:08
Так,так.. цуценя гавкає, а караван йде далі )
Оленка Млинарська до Оленка Млинарська Показати IP 12 Вересня 2016 21:15
Як говорить поговорка:"Якщо Бог людині розуму не дав,то і ніде не купить", цитую сама себе і застосовую що до себе....Вибачайте, за написане вище, це були просто пусті балачки..насправді, я не аналітик і не можу, точніше, не маю можливості проводити аналітику продажів цієї компанії, тим більше стверджувати інфу що до закупівель...мені соромно визнавати, але це була осіння агонія..і не була я на виробництві ні в Забіяки, ні в Олега Дмитрука і насправді не володію інфою, з чого вони роблять ковбасу...просто пишу аби писати, іноді з помилками, іноді з словами парзитами...але пишу..і не маю я ніякого морального і професійного права називати "спеца по маркетингу" компанії "Луцьк Фдз" некомпетентним...я ж не бачила цієї людини в роботі...така я вже є Оленка Млинарська..і цим все сказано
Оленка Млинарська до Оленка Млинарська Показати IP 12 Вересня 2016 23:52
Це в мене вже тролі є???:)Та ще й під моїм ніком?:)))Я ще раз переконалася що майбутнього в вас точно немає.Хваліть-хваліть себе:)І діферамби собі пишіть які ви круті.Оце і є ваш крутий маркетинг:)))
Соус Кетча із Ковеля до Оленка Млинарська Показати IP 13 Вересня 2016 09:40
от якраз Ви і є троль, а справжня Оленка Млинарська все зрозуміла, судячи з попереднього посту )) Вона приклала купу зусиль, щоб знайти в магазинах баночку Кетчі (бо "жодної реклами" по Волині немає і люди зовсім все "забули", а їдять тільки РУТУ з Дмитруком), купилу ту баночку, попробувала "сплошну" хімію і прозрєла. І ця "хімія" спричинила безповоротні дії у мозку Оленки. Вона зрозуміла, що вона стала на "найнижчу сходнику". Там де тільки бідні і студенти :)) І що їй терміново потрібен якийсь "спєц". Але не з маркетингу. При чому, терміново. Тому Оленка швидко написала той щирий пост вибачення і розкаєння. А ви...якийсь черговий троль, не плутайтесь тут. Тут дуже серйозні речі обговорюються.
я до Оленка Млинарська Показати IP 13 Вересня 2016 10:39
Купуйте Маселко- суцільна якість, користь і ні грама хімії. Так, Оксана?
Добра Показати IP 12 Вересня 2016 20:03
Нєситє мнє попкорн!!!!:))))
Добра Показати IP 12 Вересня 2016 20:04
Пока не закончилось!!!!:))))
Таня Показати IP 12 Вересня 2016 20:50
Смачні соуси, крутий зробили ребрендинг. Якість завжди на висоті. І без дорогих реклам залюбки буду купувати. Хто не розуміє-дорога реклама на ТБ потім буде закладатися у ціну продукту. А у Руни зараз, на моє скромне переконання, ціна-середнього класу, а якість-преміум. Соуси ЛЕЧО та САЦЕБЕЛІ, аджики-це любов. Так тримати! П.с. "Сплошна хімія" ??? Почитайте етикетку та якусь енциклопедію для загального розвитку
До Млинарськои Показати IP 13 Вересня 2016 00:10
При чому тут Забіяка і Дмитрук??! І те що руна це доя бідних... Що за брєд???! Зайдіть у магазин, як мінімум купіть і спробуйте + зорієнтуєтесь в ціні!!! Яке для бідних.... ??!
Порадаякоїнепросили Показати IP 13 Вересня 2016 14:27
Та лан, Руна, ви дивуєтесь наїздам? :) Раз в пів року, якщо не рідше, про себе нагадуєте статтею типу "ще не вмерла наша Руна ми є в магазинах". От вас і порівнюють з Дмитруками і Забіяками. Різниця в тому що вони зараз роблять ставку на кінцевого споживача/людей а ви на мережі. Рівень звісно не той але людям, скажімо, в Луцьку діла немає що ви є по всій Україні. Вас просто не видно не чути у вашому ж регіоні де ви могли б завалити полиці продукцією. Продукція без сумніву якісна але ж хто про то знає. Світіться частіше і буде вам підтримка споживачів (а не колег як тут) навіть в таких статтях ;)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus