USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Серце патріота»: у зону АТО поїхали пральні машинки для воїнів

21 Листопада 2015 09:37
Волонтерський центр «Серце патріота» здійснив 95-ту поїздку із допомогою для українських захисників. Не зважаючи на загострення ситуації на передовій, відважні волонтери не припиняють поїздок у зону АТО. «Що ж робити, коли хлопці просять – приїдьте», – з посмішкою знизують плечима вони.

Тож, у п’ятницю, 20 листопада, вщент переповнений провізією та технікою мікроавтобус від «Серця патріота» вкотре відправився із допомогою в самісіньке «горнило» війни під пильним оком волонтера Сергія Добродомова.
«Зізнаюся чесно, цього тижня ми відправлятися на схід не збирались. Але ж як не поїхати, коли щодня лунає стільки дзвінків від хлопців з різними проханнями. На жаль, за станом на сьогодні, на схід їздить дуже мало волонтерів, тому й передачі возити фактично нікому. Тож, цього разу наш мікроавтобус з благодійним вантажем їхатиме до бійців, які служать на Тучинському полігоні (Рівненська область). Сюди везуть дріт – «катанку», вагою 250 кілограмів. Цей дріт необхідний для зв’язування спецавтомобілів, які відправлятимуть в зону АТО.

Далі прямуємо до 81-ої бригади, що дислокується у селі Миколаївка поблизу Слов’янська Донецької області. Солдатам доставлять «буржуйки», продукти, теплі речі, ковдри, подушки, одноразовий посуд. Насамкінець, поїдемо до танкістів у 14-ту танкову бригаду, яка знаходиться під містом Вугледар Донецької області», – каже керівник волонтерського центру «Серце патріота», депутат Луцької міської ради Сергій Балицький.
Окрім теплого одягу та інших необхідних для воїнів речей, на передову повезли дві пральні машинки, підключення яких можливе за допомогою генераторів. Їх волонтерам люб’язно надали магазин побутової техніки «Софт Лайн» та колеги-волонтери із берестечківського добровольчого волонтерського центру. Також серед такого потрібного вантажу – бензопила, сокири, металічні миски, запчастини до «ГАЗ-53», продукти харчування, ковдри, побутова хімію, засоби особистої гігієни.

До слова, у цьому рейсі не омине «Серце патріота» і бійців 11-го батальйону, які служать практично на передовій – у селі Попасне Новоайдарівського району Луганської області. Серед зібраної благодійної допомоги цим військовим – «буржуйки», теплі речі та продукти харчування. Також сюди підвезуть солдата, який перебував у тимчасовій відпустці.

«Серце патріота» постійно співпрацює з батьками воїнів АТО. Традиційно і цього разу волонтери передають від рідних та близьких адресні посилки.

Приємної несподіванкою для захисників стануть й малюнки та доробки маленьких вихованців ЗОШ №10. Діти зізнались, що виготовляли їх із великою любов’ю, аби солдати мали змогу відчути себе потрібними і несамотніми.
«Я хочу, щоб наші бійці відчули справжню любов, тому що вони так далеко від своїх рідних. В мене на сході батько Ігор. Тому я знаю, що це таке», – розповідає Данилко Приступа, тато якого захищає цілісність країни на добровольчих підставах.
Зі слів ректора Волинського інститутуту післядипломної педагогічної освіти Петра Олешка, у приміщенні якого, власне, й знаходиться склад волонтерського центру «Серце патріота», в учбовому закладі наразі не припиняється потік пожертв для українських воїнів, які зі зброєю в руках захищають наші рубежі.

«Нещодавно в стінах нашого інституту проходив обласний діючий семінар для спеціалістів дошкільної освіти. Руками вчителів були зроблені сувеніри, виплетені кашпо, малюнки, які представили під час організованого осіннього ярмарку. За виручені кошти були закупені необхідні речі, що в 95-ий раз будуть відправлені нашим воїнам», – зазначив він.
Довідково:

Волонтерський центр «Серце патріота» працює з початку ведення військових дій на території України. Волонтери передають бійцям продукти харчування, засоби особистої гігієни, таблетки для очищення води, медикаменти, одяг, взуття, обмундирування, запчастини до спецтехніки, адресно доставляють посилки від рідних та близьких. За час роботи волонтери «Серця патріота» у зону бойових дій АТО здійснили 93 відрядження. Благодійну допомогу постійно надає Волинська обласна регіональна парторганізація «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП». Цього разу УКРОП надав бензопилу та запчастини до автомобіля «ГАЗ-53». Передачу для бійців цього разу також допомагали збирати ковельчани – мешканці будинку 95, вулиці Володимирської; судді Волинського апеляційного суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus