USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Стало відомо, що Сенцов написав у заповіті

11 Вересня 2018 22:10
Ув’язнений у російській колонії український режисер Олег Сенцов, який голодує 121 день, передав своїй соратниці з Криму роботу над своїми незакінченими фільмами і сценаріями.

Про це Радіо Свобода розповіла двоюрідна сестра режисера Наталія Каплан.

«Він склав заповіт на ім’я своєї подруги, соратниці. Вона з Криму. Ім’я я називати не буду. Просить, щоб у разі його смерті їй передали роботу над його фільмами незакінченими, сценаріями. Щоб вона розпоряджалася ними, як вважає за потрібне сама або, якщо вона відмовиться, щоб передала це тому, хто зможе з цим впоратися. Фінансова сторона питання – гонорари і так далі – дітям звісно», – розповіла Каплан.

Напередодні Каплан повідомила, що Олег Сенцов написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

У серпні 2015 року Сенцов був засуджений до 20 років позбавлення волі з відбуттям у колонії суворого режиму. В лютому 2016 його етапували до Якутії, а з листопада 2017 Олег Сенцов перебуває у виправній колонії «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

Зауважимо, що 16 травня 2018 року адвокат Сенцова повідомив, що його підзахисний оголосив безстрокове голодування. У такий спосіб Олег Сенцов вимагає звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських тюрмах.

З вимогою негайно звільнити Сенцова в останні місяці виступили численні діячі світової культури, а також політики і правозахисники. У США петиція на сайті Білого дому на підтримку українського режисера набрала понад 100 тисяч підписів. Це означає, що тепер, згідно з американським законодавством, документ буде направлений на розгляд профільного відомства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 11 Вересня 2018 22:20
121 день голодування... Ото да!
Анатоль_ Показати IP 11 Вересня 2018 23:02
Не смiшить чесних людей! Вiн шо йог чи шо? 120 днiв, то 4 мicяця без харчування. Всi cмiються. Так само Савченко вже голодувала

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus