USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ситник розкритикував діяльність Луценка на посаді глави ГПУ

8 Квітня 2017 13:18
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник негативно висловився про діяльність Генпрокуратури, а також про роботу Юрія Луценка, яка стосується розслідування справи так званих «вишок Бойка».

Він розкритикував ГПУ за ловлю сільських голів і «паперові» справи, пише «7днівІнфо».

Ситник обурений і впевнений, що пріоритет в діяльності НАБУ - зловживання нинішньої влади. Такі дії набагато важче відстежити, ніж ганятися за молодим олігархом Сергієм Курченком і займатися іншими «паперовими» справами. Так працювати просто, а нехай спробують пояснити ті справи, які в ГПУ валяються роками.

«Якщо вже взялися за їх розслідування і вважають, що не потрібно було створювати НАБУ, тому що в ГПУ і так всі розумні, нехай доведуть свої справи до кінця, а не звітують за затримання якого-небудь чергового сільського голови», - зазначив директор Національного антикорупційного бюро.

До слова, за даними проведених досліджень середній розмір хабара в Україні становить 1350 євро при середній зарплаті в 144 євро.

Говорячи про «вишки Бойка», йдеться про причетність компанії «Газ Україна 2020» до розкрадання бензину «Нафтогазу» на 500 мільйонів гривень. Компанія «Газ Україна 2020» входила в групу олігарха Сергія Курченка «Газ Україна 2009». Раніше затримали соратника Курченка, керівника компанії «СЄПЕК» Андрія Кошеля.

А згодом прокуратура затримала екс-заступника голови «Нафтогазу»і екс-керівника «Чорноморнафтогазу» Олександра Кацубу.

У березні 2017 року Шевченківський районний суд відпустив на свободу колишнього заступника голови Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»Олександра Кацубу. Саме за версією слідства, Кацуба-молодший після свого переходу із «Чорноморнафтогазу» на посаду заступника глави «Нафтогазу» допоміг компанії Курченка «Газ України 202» вкрасти у державного холдингу бензину на 500 млн грн.

Старший брат Олександра Кацуби Сергій свого часу також був заступником голови «Нафтогазу». У цей час Олександр Кацуба був головою «Чорноморнафтогазу» і здійснив закупівлю скандальних «вишок Бойка» за значно завищеною ціною.

Їхній батько Володимир Кацуба був депутатом Верховної Ради від Партії регіонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus