USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Мінус шість ворожих катерів на лівобережжі Херсонщини та вишки Бойка під контролем України: нові успіхи на фронті

11 Вересня 2023 13:26
Збройні сили України минулої доби знищили шість катерів сил РФ, які спробували відновити втрачені позиції з води під час маневрування серед островів уздовж окупованого лівобережжя Херсонщини.

Про це в ефірі Радіо Свобода повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«На цьому етапі можемо сказати, що ворог продовжує активізуватися там. Вишукує способи забезпечити собі більш щільну оборону. І в тому числі з напрямку самого Дніпра, з води. Але мінус шість човнів – це дуже красномовне, переконливе зведення, про яке ми можемо зараз говорити за минулу добу. Так завершилась їхня (військ РФ, – ред.) спроба закріпитися на тих позиціях, з яких попередньо їх вибили. Також ми продовжуємо нищити і особовий склад, і іншу техніку – гармати, міномети. Все те, чим вони намагаються обстрілювати правий берег і завдають мирному населенню суттєвої шкоди. На жаль, є постраждалі за минулу добу на Херсонщині», – сказала Гуменюк.

За її словами, активізувалися російські сили і в повітрі. Вони не припиняють атак на правий берег Херсонщини керованими авіабомбами. БПЛА також скеровують в район, де проходять навчання «Сі Бриз», каже вона.

Сили РФ на Лівобережжі, наголошує Гуменюк, переважають і вони «дуже потужні».
Тим часом у ГУР повідомили, що Україна повернула під свій контроль так звані вишки Бойка – бурові газо- та нафтовидобувні платформи біля берегів Криму в Чорному морі.

Росія окупувала їх у 2015 році, а з початком повномасштабного вторгнення використовувала у військових цілях. Зокрема як вертолітні майданчики і для розміщення засобів РЛС.

Унікальну операцію зі встановлення контролю над вишками Бойка провели силами підрозділів ГУР МО України, зокрема під контроль було повернуто бурові платформи «Петро Годовалець» та «Україна», а також СПБУ «Таврида» і СПБУ «Сиваш».

Під час проведення операції спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС «Неву», що може відстежувати рух суден у Чорному морі.

Під час однієї з фаз цієї операції відбувся бій між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30.

Унаслідок бою російський літак отримав ураження і змушений був відступити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Abrams Показати IP 11 Вересня 2023 14:12
Ви прослушали украiнську народу казку. Дякуемо.
Підпільник Кіндрат Показати IP 11 Вересня 2023 21:33
Ось і казочці кінець - а хто слухав - молодець! Про вишки бойка - це дуже сильно !!))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus