USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У МОЗ назвали ціну однієї дози китайської вакцини від коронавірусу

6 Січня 2021 20:05
Україна закуповує вакцини від коронавірусу за тією ж ціною, що і більшість країн у світі. Вартість однієї дози препарату компанії Sinovac Biotech, з якою держава підписала перший договір, складає 504 гривні.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує ТСН.

Очільник МОЗ наголосив, що така ціна визначена для більшості країн світу є прийнятною. Водночас вартість вакцин інших виробників держава поки не має права озвучувати.

«Можу запевнити, що вони приблизно в такому діапазоні цін, за якими їх купує весь світ», – сказав Степанов.

Читати ще: Ізраїль, Бахрейн, Британія: з'явились рейтинги країн за рівнем вакцинації від COVID-19

Крім того, міністр охорони здоров’я запевнив, що у процес перемовин для придбання вакцин від коронавірусу залучено МЗС, яке використовує всі можливі дипломатичні канали.

Нагадаємо, МОЗ уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії «Sinovac Biotech» (ред. – Китай) проти респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом.

До слова, Sinovac Biotech є найбільшою китайською компанією з виробництва вакцин. Щорічно вона виготовляє від 300 до 500 мільйонів доз вакцин, які схвалені в 34 країнах світу. Компанія розробила та вивела на ринок вакцини проти гепатиту А і В, вірусів грипу, включно з пташиним, паротиту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 6 Січня 2021 20:37
А тим, хто перехворів коронавірусом, що робити ?
Цікавий Показати IP 6 Січня 2021 20:51
Bio Farma, a state-owned firm in Indonesia said it would cost around 200,000 rupiah ($13.60; £10) locally. Це роздрібна ціна вакцини в Індонезії. Україна своїм жителям оптом купує по більше ніж $17. Порахуймо навар. Цей навар вернеться до бюджету України?
Бухалтеркіня Показати IP 6 Січня 2021 21:43
Документ в студію! Тю, секретаркіня кавусю розлила, ми після свят (Водохреща) знову роздрукуємо. Чи нову казочку складемо. Бо у кварталі такі креативні сценаристи. А скоро травку дозволимо, то вірус зразу задихнеться.
Ага Показати IP 6 Січня 2021 22:04
Як і більшість китайського лайна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus