USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Без уколів: у ВООЗ анонсували вакцини від коронавірусу нового покоління

16 Березня 2021 20:15
Нові вакцини від коронавірусу, зокрема і ті, що використовуватимуться неінвазивно та зберігатимуться при кімнатній температурі, можуть бути готові до використання пізніше цього або наступного року.

Як передає Укрінформ, про це сказала провідний вчений ВООЗ Сумія Свамінатан в інтерв’ю Вloomberg.

За словами Свамінатан, 6-8 нових вакцин мають завершити клінічні дослідження і пройти нормативну перевірку до кінця року.

Нові вакцини додадуть до 10 вже схвалених ВООЗ вакцин від коронавірусу.

«Ми захоплені наявними у нас вакцинами. Але ми можемо і далі поліпшуватися. Я думаю, що ближче до 2022 року ми побачимо покращені вакцини», – заявила Свамінатан.

Зазначається, що, зокрема, на сьогодні проводяться дослідження вакцин, які застосовуватимуться перорально або назально за допомогою спрею або пластиря на шкіру. Такі препарати будуть краще підходити певним групам, зокрема вагітним жінкам, зазначила вчена.

Як пише агентство, нині проходить процес випробування на людях більше ніж 80 вакцин-кандидатів, хоча деякі з них знаходяться на ранніх стадіях клінічних досліджень. При цьому компанії, чиї вакцини вже використовуються в світі, приступили до дослідження оновлених версій препарату, який повинен стати ефективним проти нових штамів вірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus