USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Польщі створюють кризовий штаб з реагування на заяви Путіна, – ЗМІ

20 Січня 2020 20:11
В канцелярії президента Польщі Анджея Дуди створюється кризовий штаб за участю експертів та істориків, завданням якого буде негайне реагування на брехню президента Росії Володимира Путіна в історичній площині на адресу Польщі.

Кризовий штаб створюється напередодні виступу президента РФ Путіна 23 січня в Єрусалимі під час відзначення 75-річчя визволення гітлерівського концтабору Освенцим, інформує Укрінформ з посиланням на rmf24.pl.

"В канцелярії президента буде створено штаб, який складатиметься з експертів з питань масової комунікації та істориків. Їх завданням буде виявлення по гарячих слідах брехні Володимира Путіна",- зазначає радіо.

Як додається, з цього приводу Дуда також дасть інтерв’ю кільком польським ЗМІ.

Крім того, в ізраїльській та американській пресі з’явиться серія платних статей, які мають показати польську версію історичних подій.

Як зазначає видання, Москва знає про плани Варшави, а тому не можна виключити, що вона їм протидіятиме.

Як повідомляв Укрінформ, з кінця грудня між Росією та Польщею розгорнулося протистояння у публічній площині з історичних питань. Президент Росії Володимир Путін та інші російські чиновники високого рівня кілька разів підкреслили, що СРСР не розпочав разом із Гітлером Другу світову війну нападом на Польщу. У Кремлі наголошували, що, навпаки, Польща була агресором, окупувавши частину Чехословаччини після Мюнхенської угоди 1938 року. Саме ця угода, на переконання Путіна, а не пакт Молотова-Ріббентропа, і стала причиною війни. Також Москва переконувала, що Червона армія не окупувала Польщу в 1939 році, а просто ввела свої війська на територію, де влада вже не контролювала ситуацію.

У Польщі засудили ці висловлювання, назвавши їх пропагандою сталінської епохи, та викликали через це до МЗС посла Росії в Польщі. У Польщі наголошують, що дії Червоної армії на початку війни були агресією проти незалежної держави, а визволення з-під німецької окупації принесло подальше комуністичне поневолення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ІА Показати IP 20 Січня 2020 20:55
Інститут Альцгеймера імені вятровічя готовий помагати!
Володимирович до ІА Показати IP 21 Січня 2020 01:02
що ти маєш на увазі?
скептик до ІА Показати IP 21 Січня 2020 08:57
психлікарні "Кремль" імені пуцькіна вже нічого не допоможе
Не історик Показати IP 20 Січня 2020 21:20
В те, що війна почалася насправді, повірили не відразу. Наприклад Dziennik pоlski не знайшов нічого кращого, як назвати вторгнення вермахту польсько-німецькою "війною нервів". Не відставала й Gazeta lwowska, повідомляючи, що "реляції з поля битви щораз кращі", і це 7 вересня! Польське радіо також передавало втішні новини. На півдні, казали диктори, наступ ворога зупинили під Краковом. На півночі польська кавалерія прорвалась крізь ворожу лінію і перейшла польсько-німецький кордон на шляху до Берліна.
Свідомий Показати IP 20 Січня 2020 21:48
Кінець Путіна на устах кожного плояка.?
777 Показати IP 20 Січня 2020 22:10
ой как задергались ляхи,так он же неправду сказал,и документов у него нет никаких.....или все таки есть?
Василь Показати IP 20 Січня 2020 22:18
Прочитайте книжку Віктора Суворова - "Ледокол". У ній доступно розказуються про причини розв'язання та причини неймовіних поразок радянських військ у 1941році. Є також багато документалістики на ютубі про Віктора Суворова. У крайньому випадку - можете подивитися інтерв'ю, які він давав Дмитру Гордону. Багато цікавого дізнаєтеся.
скептик до Василь Показати IP 21 Січня 2020 08:54
а щ почитай казки бабушки арини

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus