USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Хто творив історію 90-х у Рожищі. Експозиція

20 Серпня 2015 09:31
Відкриття експозиції, присвяченої Народному Руху в Рожищі, відбудеться 23 серпня о 13:00 годині в Рожищенському історико-краєзнавчому музеї.

Про це повідомляє «Рожище.Вголос».

Зі слів колишнього керівника Рожищенського осередку громадсько-політичної організації «Народний Рух України» Валентина Малиновського, задля популяризації ідеї незалежності в нашому краї «рухівці» поставили перед собою 2 завдання – подолати комуністичну систему та зробити все, щоб Україна стала незалежною державою.

Чверть століття тому вони рухали колесо історії. І хотіли жити в новій, незалежній і демократичній Україні.

Створення Народного Руху України – це значний етап в історії. Перед рідним народом українські патріоти виконали історичну місію, щойно виникла найперша, найменша можливість для незалежності. Саме завдяки цьому ми отримали у 1991-му році самостійну державу.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ВОЛЯ НАЦІЇ. ВОЛЯ ЛЮДИНІ». ХТО ТВОРИВ ІСТОРІЮ 90-Х У КОВЕЛІ

Засновник Народного Руху України - В’ячеслав Чорновол. Людина, яка могла б сьогодні відвернути війну на сході. Якби не його смерть, Україна була б зараз зовсім іншою – процвітаючою і європейською державою, - вважають ті, хто знав його особисто.

Довідка. Народний Рух Украї́ни (як громадсько-політична організація) заснований 1989 року та зареєстрований Радою Міністрів УРСР 1990 року. НРУ (як політична партія) зареєстрований Міністерством юстиції України 1993 року.

У Народному Русі об'єдналися люди різних політичних переконань — від ліберальних комуністів до тих, хто сповідував ідеї інтегрального націоналізму.

Домінували настрої національної демократії, що привели до виходу з Руху частини комуністів і національних радикалів. У перший же рік свого існування Рух організував ряд великих масових заходів, метою яких була боротьба за державну незалежність, відродження української нації, відтворення історії українського народу і державності. Особливу увагу в пропагандистській роботі Рух приділяв вихованню історією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ресторан "СТИР" Показати IP 20 Серпня 2015 10:55
Малиновський хай не звіздить - в накуреному кабаку лабати шансон - оце були його діяння!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus