USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Тунісі спалахнули вуличні протести після самоспалення журналіста

27 Грудня 2018 09:27
У Тунісі спалахнули сутички між протестувальниками та правоохоронцями після самоспалення журналіста Абдеракка Зоргуї.

У місті Кассерін поліція застосувала сльозогінний газ проти молодих людей, які кидали у силовиків каміння, палили шини та блокували дороги. Про це повідомляє ТСН з посиланням на AFP.

Зіткнення відбувалися також і в інших містах. Загалом поліція заарештувала близько 20 протестувальників, постраждав один поліцейський.

Напередодні 32-річний Абдеракк Зоргуї розмістив на своїй сторінці у Facebook відеозвернення, в якому розповів про свій відчай через поганий економічний стан в країні і закликав до революції. Після того він у центрі Кассеріна облився бензином і підпалив себе. Журналіста доправили до лікарні, де він і помер.

Своїм самоспаленням Зоргуї повторив вчинок вуличного торговця у 2010 році, який таким чином протестував проти поліцейського свавілля. Тоді смерть підприємця викликала масові протести, які поширилися по всій країні і у підсумку призвели до повалення давнього диктатора Зін Ель Абідіна Бен Алі.

Незважаючи на демократичні перетворення у Тунісі, владі досі не вдається покращити економічну ситуацію в країні в умовах нестримної інфляції та постійного безробіття. В останні місяці політичне життя в Тунісі паралізоване боротьбою за владу напередодні президентських виборів, які мають відбутися у 2019 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus