USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна відкликала скандального консула з Німеччини

15 Травня 2018 08:58
Міністерство закордонних справ України відкликало консула в німецькому Гамбурзі Василя Марущинця, якого підозрюють у публікації антисемітських постів у соцмережах.

Про це повідомив глава МЗС Павло Клімкін у Твіттері.

"МЗС відкликало і відкрило дисциплінарне провадження проти консула України в Гамбурзі. Якщо така некоректна поведінка й мала місце, то особисто для мене - це нульова толерантність. Ми вільна країна, але варто пам'ятати, що свобода несе за собою відповідальність", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що співробітник генконсульства України в Гамбурзі Василь Марушинець розміщує на своїй сторінці в Facebook антисемітські висловлювання. Глава МЗС Павло Клімкін на це заявив, що МЗС перевірить зазначену інформацію. Тим часом консула відсторонили, а постійний представник України в ООН Володимир Єльченко назвав Марущинця негідником.

«Знав такого – справжній негідник! Не судіть Україну за такими, як він», – написав Єльченко у Twitter.

Раніше він висловив здивування, що Марущинець «потрапив в МЗС».

«Кваліфікація – нуль – ще в 2004 році мав бути звільнений, не пройшовши атестацію, але заховався за Майдан – невже ж протягом майже 14 років ніхто цього не помітив та ще й відправили до Гамбурга?» – наголосив представник України в ООН.

Варто зазначити, що сторінка консула повністю доступна для перегляду тільки його друзям. При цьому Марущинець раніше заявляв, що його профіль у Facebook неодноразово блокували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus