USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна запроваджує нові правила перетину кордону. Деталі

2 Вересня 2017 09:00
З новими правилами перетину кордону України іноземці та особи без громадянства повинні будуть здавати відбитки пальців, але біометричних паспортів у них вимагати не будуть.

Про це речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Іноземець, який в'їжджає на територію України, він повинен здати відбитки пальців. В першу чергу, це безпека країни, а по-друге – це його особиста безпека... Бо мова йде тільки про те, що іноземці будуть давати нам свої біометричні дані, які ми в подальшому будемо використовувати, і для цього їм необов'язково мати біометричні або інші види паспорта", - заявив Слободян.

Що стосується громадян Росії, то для них вводиться двоступеневий рівень контролю. Крім надання своїх біометричних даних, вони повинні будуть завчасно повідомляти про свій приїзд в Україну і подати мінімальний обсяг інформації про себе.

Слободян сказав, до 1 січня 2018 року Україна повинна обладнати необхідною апаратурою 157 основних пунктів пропуску, а створена система повинна буде обробляти понад 1 млн запитів в секунду.

Речник Держприкордонслужби назвав це серйозним випробуванням, але він пообіцяв, що до нового року система запрацює обов'язково. "Тести з окремих видів апаратури вже проводяться", - сказав він.

Нагадаємо, 1 вересня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО, яке стосується посилення контролю за в'їздом і виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території країни.

РНБО доручив уряду в місячний термін забезпечити здійснення за участю СБУ комплексних заходів щодо посилення контролю за в'їздом/виїздом з України іноземців, у тому числі громадян Росії, і осіб без громадянства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ростов Показати IP 2 Вересня 2017 10:00
Очень нужное и своевременное решение. Поскорее вводите.
Кіндрат Панасович Показати IP 2 Вересня 2017 11:09
для чого тих рузкіх козлорогих свиней взагалі сюди пускати? Для "українців" доречі теж заборонити вїзд в мордор. Бо те падло яке їде туди на роботу це продажне ч**

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus