USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

В Україні готують план для усунення причин корупції у ТЦК: зміняться правила перетину кордону

13 Серпня 2023 17:46
Національне агентство з питань запобігання корупції на виконання рішення РНБО підготувало план заходів з усунення причин, які призводять до корупції у територіальних центрах комплектування (ТЦК) та соціальної підтримки (СП). Йдеться про корупційні ризики під час перетину кордону.

Про це в ефірі телемарафону «Суспільне Спротив» заявив голова НАЗК Олександр Новіков.

Зокрема, зміняться правила перетину кордону, а також норми видачі документів для перетину кордону.

Так, НАЗК на виконання рішення РНБО підготувало план заходів з усунення причин, які призводять до корупції у військкоматах.

«Цей план буде направлений у вигляді проєкту розпорядження уряду на затвердження Кабміну. Це важливо. Бо на сьогодні в Україні сотні й тисячі кримінальних проваджень, і тому без зміни правил ми не отримаємо нову ситуацію, коли всі центри комплектування працюватимуть доброчесно», – розповів Новіков.

За його словами, зміняться правила перетину кордону, а також норми видачі документів для перетину кордону. До того ж, проєкт розпорядження передбачає, що бази даних прикордонної служби та центрів комплектування будуть пов’язані між собою і забезпечать прозорість і ТЦК, і пунктів перетину кордонів.

Читати ще: Перевірки військкомів завершать до кінця кварталу

«Усього в військкоматах близько 6 тисяч працівників. Наявні 33 підозри – це свідчення, що більшість співробітників військкоматів доброчесні. Щоб і керівники військкоматів були доброчесними, потрібно відновити декларування і функції НАЗК з перевірки декларацій», – зазначив Новіков.

Як інформували, під час засідання 11 серпня Ради національної безпеки і оборони України за головуванням Президента Володимира Зеленського було ухвалене рішення про звільнення глав усіх обласних ТЦК. Політолог Володимир Фесенко вважає, що час від часу такі «кадроструси» потрібно вчиняти. Адже необхідно приводити до тями українських політиків, чиновників в різних державних інституціях.

Водночас він наголосив, що є необхідність не тільки у звільненнях очільників обласних ТЦК, скандальна діяльність яких набула великого розголосу. Також ще потрібна й системна робота.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Правда Показати IP 13 Серпня 2023 17:57
Не може бути?Оце так рішення,оце так результат.Щоби ви всра....на кого це розраховано???
Правда Показати IP 13 Серпня 2023 17:59
Згадав луку-"перетрахівать"потрібно,що це???Що це дасть,ну "совок",ти дійсно живучий.
скептик Показати IP 13 Серпня 2023 18:45
варто було б розпочати з печерських пагорбів
так Показати IP 13 Серпня 2023 19:35
Щось воно купи не тримається, та їхня мова. Корупція в тцк дає змогу відкосити від армії. До чого тут відразу виїзд за кордон? Що вони курять?
Нові "негри" до так Показати IP 14 Серпня 2023 14:19
Додатково обмежать виїзд(піднімуть "тариф") за кордон для чоловіків, наприклад буде відсорчка від мобілізації при опікунстві інваліда без права виїзду закордон ітд ітп з дописом "без права виїзду за кордон" (не воюєш йди відбудовуй, розміновуй).
Анонім Показати IP 14 Серпня 2023 08:39
З 6000 тільки 33 підозри (навіть не посадки чи сроки) а решта найчесніші люди . Вони думають що всі прості люди настільки тупі !? Тим 33 дадуть штраф(як дали на Львівщині полковнику за списання з обліку 14 чоловік 345 ГРН штрафу) або взагалі відпустять/звільнять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus