USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Українці відтепер можуть відкривати рахунки в банках з цифровим паспортом

3 Жовтня 2020 07:00
Національний банк України дозволив відкривати банківський рахунок з цифровим паспортом. Відтепер українцям під час дистанційного відкриття рахунку не потрібно фізично пред’являти ID-картку або біометричний закордонний паспорт, якщо у них є цифровий у застосунку «Дія».

Про це 2 жовтня повідомила пресслужба НБУ.

Скористатися послугою можуть усі українця, які мають біометричні документи – ID-картку та закордонний паспорт. Для цього потрібно встановити застосунок «Дія» на смартфон та верифікуватися для отримання цифрового документу за допомогою системи BankID НБУ.

Цифровий паспорт – це цифровий аналог паперових документів у мобільному застосунку «Дія». У електронному вигляді відображається інформація, яку містить ID-картка та біометричний закордонний паспорт громадянина України.

Як відбуватиметься новий метод ідентифікації та верифікації клієнта

Використовувати цей метод банк зможе після підключення до систем Міністерства цифрової трансформації.

Загалом процес виглядатиме так:

– банк запропонує потенційному клієнту ідентифікуватися в «Дії» через Систему BankID НБУ;

– після вдалої ідентифікації у клієнта відобразяться цифрові документи, відповідно до даних, що містяться в державних реєстрах;

– через захищені канали банк отримає дані клієнта та додатково здійснить його фотофіксацію методом розпізнавання реальності особи;

– після цього клієнт зможе користуватися послугами банку.

Крім того, аналогічно клієнт зможе поділитися копією цифрового паспорту або закордонного цифрового паспорту і у відділенні банку.

Це зменшить час обслуговування клієнта, адже не потрібно буде робити копії паспорту, як це відбувається зараз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus