USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

В Україні стартував весняний призов до армії

2 Квітня 2018 12:08
В Україні сьогодні, 2 квітня, почався призов на строкову військову службу.

Про це в коментарі УНІАН повідомив начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Олексій Чернобай.

«Сьогодні (2 квітня) розпочинається призов на строкову військову службу, який буде тривати до 31 травня», - сказав він.

За словами Чернобая, у квітні-травні призову на строкову військову службу підлягають понад 15 тисяч громадян України віком від 20 до 27 років.

Зокрема, до ЗСУ будуть направлені 8 тис. 990 осіб, до Держслужби транспорту - 1 тис., до Нацгвардії - 4 тис., до Держприкордонслужби - 1 тис. 200 осіб.

Загалом, за його словами, обсяг видатків необхідних для проведення призову становить 61,6 мільйонів гривень.

15 лютого президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році.

В указі визначено на 2018 рік такі строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу: квітень – травень та жовтень - листопад. Кабінет міністрів 21 березня затвердив чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу у квітні-травні, та обсяги видатків для проведення весняного призову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Цинік Показати IP 2 Квітня 2018 13:20
В Фінляндії в 30-х роках велась побудова відомої "лінії Маннергейма". Про неї тодішній міністр фінансів сказав відому фразу "Перед тим як витрачати великі гроші на оборону, потрібно створити народу життя, яке він би захотів захищати".
До циныка Показати IP 2 Квітня 2018 18:59
Лінію Маннергейма почав будувати не Маннергейм а Оскар Карлович Енкель і почали її будувати не в 30-і а в 20-ї роки. І ніхто в Суомм і її так не називав, назвали її совети шоб списати всі прорахунки( зимової війни ) на неприступність лінії Маннергейма. На Петрозаводському напрямку , на Уфтімському напрямку . на Мурманському напрямку взагалі ніяких укріплень (ліній ) не було і там були найбільші *котли* Для прикладу 44 сд (ппд Житомир) була повністю знищена на Петрозаводському напрямку. Суоммі на оборону витрачала реальні кошти . шо виділялось то і закупалось.То в нашому випадку ті кошти або розкрадають або дехто заробляє або просто використовують не ефективно.Прикладів можна навести безліч . Що стосується військовослужбовців строкової служби то навчити їх бойовій роботі на танках чи САУ чи БМП-1 неможливо бо всі залишки радянської техніки знаходяться в секторах АТО( нова не поступає), навчити їх жити в польових умовах неможливо в них польових виходів непередбачено, У варту також вони не залучаються (вохр) , на кухню не залучають там *тендер*кому вона треба така строкова служба? Доповідь закінчив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus