USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні утримається негода

12 Травня 2014 14:12
У другій декаді травня на всій території України зберігатиметься нестійкий характер погоди. Про це під час брифінгу 12 травня розповів заступник директора Українського гідрометеорологічного центру ДСНС України Анатолій Прокопенко, повідомили у прес-службі ДСНС.

Він зазначив, що дощова погода, яка нині переважає у західному регіоні, а також у Донецькій та Запорізькій областях, буде поширюватися і на Київ.

“На погоду в Україні цього тижня впливатиме циклон з північного сходу, центр якого розташований над районами Казахстану, а також активні циклонічні утворення, які переміщуватимуться на територію України із Західної Європи та Балкан. Внаслідок цього на заході країни очікується дощова погода, місцями зливи. На решті території інтенсивність опадів буде не настільки великою. Дощі супроводжуватимуться грозами, шквалистим посиленням вітру, місцями можливий град.

Температурний режим у західній частині сягатиме позначки +10…17 °С, на сході – +24…29 °С, у центрі – +18…24 °С. У Києві 13 та 14 травня опадів не передбачається, дощова погода спостерігатиметься у столиці починаючи з 15 травня. Температурний режим сягатиме позначки +8…12 °С вночі та +20…22 °С вдень.

В цілому 12 травня дощова погода спостерігатиметься у західних областях, на території Вінничини, Житомирщини та Київщини. 13 травня вночі дощі переважатимуть майже на всій території України, а вдень у Карпатах та на Закарпатті – дощі з грозами. На решті території – без істотних опадів.

14 та 15 травня прогнозуються сильні дощі у західному регіоні та у Вінницькій області. На решті території можливі також сильні грозові дощі”, - сказав Анатолій Прокопенко.

Заморозки, які спостерігалися у першій декаді травня завдали незначних збитків, але загинули сходи кукурудзи, картоплі, городини, особливо у західних областях, де інтенсивність заморозків сягала –2 °С у повітрі та – 3…5 °С на поверхні ґрунту. У другій декаді місяця заморозків не спостерігається і прогнозуються сприятливі погодні умови для сільськогосподарських культур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus