USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

В уряді готові переглянути питання про доступне розмитнення. Чого чекати власникам «євроблях»

13 Листопада 2020 11:17
Питання з автомобілями на іноземній реєстрації, а також доступним розмитненням, досі залишається відкритим.

Зазначимо, що наразі «євробляхери» хочуть домогтися ухвалення законопроєкта № 3704 про доступне розмитнення. Останніми днями вони протестували біля урядового кварталу в Києві з вимогою нарешті внести цей законопроєкт до Верховної Ради, передає ТСН.

Аби заспокоїти мітингувальників, уряд пообіцяв розглянути і направити на голосування цей законопроєкт. Однак Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики України відмовився підтримувати цей документ, адже на їхню думку він суперечить інтересам держави. Натомість пообіцяли найближчим часом розробити новий закон, який би влаштував усі сторони.

12-го листопада відбулося засідання робочої групи щодо цього питання. Пропозицій було багато, але всі вони йдуть в розріз з тими, що були прописані в розробленому активістами законопроєкті. Зокрема, депутати пропонують зберегти коефіцієнт на вік автомобіля. Чим старша машина, тим він буде вище. Тобто ввозити в країну вікові машини буде економічно невигідно.

Базою оподаткування, тобто сумою, від якої будуть вважати єдиний платіж, стане ціна конкретної моделі авто в рік виготовлення, помножена на коефіцієнт віку. Визначати цю вартість будуть на підставі даних виробника.

Наприклад, якщо порахувати за цією системою вартість розмитнення авто 2005 року випуску за 30 000 євро (новим), отримаємо цифру в 3 450 євро. Поки закон складно назвати доступним і спрямованим на зниження податків. Причому, якщо розмитнити авто з такими показниками зараз, вийде дешевше. Однак в документі немає ні слова про те, як будуть розраховувати вартість платежу, якщо не вдасться отримати початкову ціну авто від виробника.

Що ж стосується «євроблях», які вже ввезені в Україну, то для них чиновники запропонували схему з розстрочкою на 36 платежів. Військовослужбовцям, які підтвердять своє перебування в зоні бойових дій в момент, коли діяла система «пільгового» розмитнення, пропонують знижку в 50%. Ті, хто стоїть в черзі на отримання автомобіля, зможуть ввезти один транспортний засіб з нульовими податками, але за умови, що вони знімуться з такою черзі.

Що з цих пунктів і в якій редакції увійде до закону, поки неясно, адже чиновники відвели на його розробку ще два тижні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігор луцький Показати IP 13 Листопада 2020 13:36
В нашій державі не чекайте добра.Не обманюйте себе і дітей своїх.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus