USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Яких військових спеціальностей бракує на Волині

9 Лютого 2015 15:39
На Волині є проблеми з наявністю кваліфікованих кадрів за певними військовими спеціальностями.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови Волинської ОДА Володимира Гунчика сьогодні, 9 лютого.

Зі слів виконувача обов'язків обласного військового комісара Романа Кулика, на Волині є «проблемні» спеціальності серед військовозобов’язаних. Так, з-поміж дефіцитних військових кадрів він виокремив артилеристів, зв’язківців, кухарів, медичних працівників, саперів, а також спеціалістів з експлуатації та ремонту авіаційного обладнання.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що через дефіцит певних спеціальностей у Збройних Силах під час четвертої хвилі мобілізації окрім тих, хто проходив службу та отримав військово-облікову спеціальність, призиватимуть тих, хто не служив у лавах ЗСУ, але має відповідну цивільну фахову підготовку. Так, зі слів Романа Кулика, наразі у Збройних Силах бракує «комп’ютерщиків», адже не існувало відповідної військово-облікової спеціальності.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПІД ЧАС МОБІЛІЗАЦІЇ ПРИЗИВАТИМУТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ IT-ГАЛУЗІ

Тож, кваліфікованих спеціалістів направлятимуть в навчальні центри для підготовки підрозділів, некваліфікованих – на полігони, офіцерський склад – у вищі навчальні заклади для відновлення навиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
офіцер запасу Показати IP 9 Лютого 2015 16:04
У військовому квитку запис: "Оператор локаторных установок и систем наведения" (в народі - локаторщик). Служба 2 роки в званні офіцера після вузівської військової кафедри у 147-му окремому радіолокаційному полку ППО сухопутних військ. Функція та ж, яку сьогодні виконують БУКи. Прошу відповісти.
аффіцер с воєнкамата до офіцер запасу Показати IP 9 Лютого 2015 19:19
Вам же конкретно написали - треба комп'ютерщиків, спеціаліст по фотошопу або оператор комп'ютерного набору, які навіть мають досвід ведення бою в counter strike або world of tanks, принесуть значно більше користі ніж кадровий офіцер - локаторщик.
Гм.. Показати IP 9 Лютого 2015 17:27
Вибачте що втручаюся. Спробуйте у військовий комісаріат звернутися. Думаю це принесе результат.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 9 Лютого 2015 19:49
і чим же будуть займатись "компютерщики" ? спамити у соцмережах ? там бажаючих і так вагон

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus