USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За крок до п’єдесталу. У Луцьку завершився літній сезон легкоатлетичних змагань

20 Вересня 2016 18:38
У Луцькузавершився літній сезон легкоатлетичних змагань командним чемпіонатом України серед юнаків 2001 року народження і молодших. Участь у змаганнях взяло понад 600 спортсменів з 25-ти регіонів України. Це вже четверті легкоатлетичні змагання міжнародного та всеукраїнського рівнів на оновленому стадіоні «Авангард».

Про це повідомили у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», зокрема за підтримки якого відбуваються змагання.

Відкриття чемпіонату розпочали із урочистої ходи спортсменів. Попереду - учасник ХХХІ літніх Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро Іван Банзерук. На думку Івана, такі змагання дають можливість випробувати свої сили та показати максимальні можливості, адже кожен учасник заходу - під пильним оком суддів і тренерів. Саме оновлений стадіон «Авангард», зазначив Іван Банзерук, дав поштовх, аби в Луцьку відбувалися збори спортсменів, різноманітні чемпіонати та кубки України.

Відкриття змагань відзначили легкоатлетичною естафетою серед школярів Луцька. У боротьбі за першість перемогу здобула команда ЗОШ №11. У її складі 8 учасників – це учні 5-6 класів. «На цьому стадіоні краще і швидше можна бігати. Це наша перша перемога, але надіємося не остання», – ділиться враженнями переможниця естафети Аня.



Підтримка спорту, фізичної культури та здорового способу життя серед школярів та студентів – пріоритети роботи Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Вчергове Фонд став партнером змагань.

З нагоди відкриття чемпіонату учасників привітав заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Орест Маховський.

«Вважаю, що такі заходи повинні відбуватися в нашому місті. Фонд готовий надавати підтримку, аби молоді люди розвивалися, зростали і показували високі результати. В майбутньому кожен із цих спортсменів може стати спортивною елітою нашої держави», – зазначив Орест Маховський.

Молодою спортивною елітою є нинішні учасники змагань. Саме вони через два роки можуть претендувати на участь в ІІІ Юнацьких Олімпійських іграх, які пройдуть в Аргентині в Буенос-Айресі. Збірну команду України до Юнацьких Олімпійських ігор готуватиме старший тренер збірної України з резерву Андрій Каратєєв.

«В Юнацьких Олімпійських іграх візьмуть участь спортсмени 2001-2002 років народження. Ці змагання – перший відбір. Серед тих, хто вже зарекомендував себе - Михайло Кохан, Валерій Іваненко (метання молота) та Олена Жмур (стрибках у висоту). Вони вже показали високі результати. Надіємося, що в гарній формі ці спортсмени підійдуть до участі в Олімпійських іграх серед юнаків», – підсумував Андрій Каратєєв.

На думку генерального секретаря Федерації легкої атлетики України Михайла Медведя, Луцьк для багатьох легкоатлетів став рідним містом, відколи тут оновили стадіон. «Якщо в кожній області та в районах будуть такі стадіони, молодь займатиметься спортом. Тоді можна буде говорити про вищі досягнення на Олімпійських і на Юнацьких Олімпійських іграх», – зазначив Михайло Васильович.

Згідно з підсумками чемпіонату, перші чотири місця в спортивній ходьбі серед дівчат посіли волинянки із Любешівської ДЮСШ – Валерія Шоломіцька, Юлія Петрик, Іванна Меліщук та Дарина Касян. Дівчата проводять тренування на Любешівському стадіоні «Колос», який рік тому оновили завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Дарині 14 років, легкою атлетикою дівчина займається 6 років, 4 з яких - спортивною ходьбою. Цього року на змаганнях в Івано-Франківську Дарина Касьян отримала розряд кандидата у майстри спорту України. Але понад усе юна спортсменка з Любешова мріє стати олімпійською призеркою. «На командному чемпіонаті я перемогла на дистанції 3 тисячі метрів у спортивній ходьбі серед дівчат, мрію потрапити на Олімпійські ігри, але для цього треба багато працювати», - зазначила дівчина.

Волинь на чемпіонаті представили 72 легкоатлети.

Згідно з підсумками змагань наша область посіла четверту сходинку. Перемогу в загальнокомандному заліку здобули спортсмени з Дніпропетровської області. Серед ДЮСШ перше місце посіла Любешівська - з 42 навчальних закладів України. Надіємося, вже скоро хтось із юних спортсменів зможе представляти нашу державу у складі збірної команди України на ІІІ Юнацьких Олімпійських іграх 2018 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus