USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Життя Марії» – нова збірка Жадана. Сам автор вже скоро - у Луцьку

19 Березня 2015 12:46
Нова збірка віршів та перекладів Сергія Жадана «Життя Марії» вже незабаром вийде у видавництві «Meridian Czernowitz», – повідомили у мистецькому об'єднанні «стендаЛь».

Книга складається з 80-ти текстів: 60-ти віршів самого автора і 20-ти перекладів поезій Чеслава Мілоша. Написав вірші та зробив переклади автор переважно протягом останнього року.

«Вона особлива тим, що писалась як щоденник – за доволі короткий термін. Відрізняється особливо контрастним поєднанням внутрішнього та зовнішнього, світлого та темного» (с) Сергій Жадан.

Як зазначає редактор книжки Олександр Бойченко, у поетичній збірці «Життя Марії» Сергій Жадан розмовляє – про найдорожчі листи і спалені мости, втрачені місця і зруйновані міста. Розмовляє римованими віршами й верлібрами, власними і перекладеними словами. Розмовляє зі своїми й чужими, зі святими й не дуже, з убитими військовими і живими біженцями, з Рільке, Мілошем і, звісно, з нами. Щоб врятувати – якщо не нас, то хоча би наших дітей.

Організатори культурних заходів із мистецького об’єднання «стендаЛь» зазначають, що презентаційний тур Жадана з новою збіркою не омине і Луцька. За всіма новинами можна стежити у спільноті у соцмережі.

За інформацією «Агенції новин Фirtka.if.ua», презентація нової книжки поета відбудуться у 33 містах України. Захід у Луцьку Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ запланувала провести в суботу, 18 квітня.
Зазначимо, що Сергій Жадан вже не вперше завітає до Луцька. Так, він був тут у вересні 2014-го, коли презентував свою нову збірку «Бийся за неї» та диск до неї, записаний спільно із гуртом «Собаки в космосі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus