USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

10 фактів про Євромайдан

6 Грудня 2013 14:00
Події в країні кожен розглядає зі своєї точки зору, ТСН обрала 10 важливих фактів про революцію в Україні, але без крові і насильства.
Самоорганізація

Український Евромайдан показав, що народ може сам не тільки вийти на площу, а й організувати побут величезної кількості людей. У цьому ракурсі «разом ми – сила» отримало й інше значення . Розподіливши обов'язки в штабі, мітингувальникам вдалося налагодити кухню і доставку їжі, речей і медикаментів від тих, хто просто хоче допомогти . Приємно ж, що нації вдалося так самоорганізуватися у відповідальний для країни момент . Варто відзначити, що українська революція, що вийшла за межі інтернету, змогла використати краще в ньому.
Культура

Навіть противники революції змушені були констатувати, що люди в місті досить культурні, в приміщеннях, де ночують мітингувальники, нічого не зламано, немає написів на стінах і все утримується в чистоті. Що вже говорити, кудись пропала хамство. Крім того, безліч фотографій, які залишаться після цих подій, стануть вагомою культурною спадщиною для країни та світу, наприклад, це фото балерини.


Повернення до символіки

Російські журналісти і блогери з білою заздрістю відзначають, що на відміну від мітингів на Болотній, де знаковими були білі стрічки, українці воліють пишатися своїм власним прапором. Дійсно, на площах більше нашого рідного "жовто-блакитного " ​​, його ж прикріплюють люди на одяг, сумки, він же визирає з вікон будинків і машин. Таке ж шанобливе ставлення у мітингувальників та "небайдужих" і до гімну - на Майдані Незалежності його можна почути щохвилини. Що вже говорити про девізи. Здається, де б зараз не закричати "Слава Україні!", завжди почуєш у відповідь "Героям слава !"

Йолка
Як не крути, ялинка, вона ж "йолка ", - символ української революції . Зараз у центрі міста стоїть, здавалося б, краща столична ялинка за всі роки незалежності України. Сподіваємося, прикрашена символікою і плакатами "йолка " точно займе перше місце в рейтингу європейських новорічних дерев.


Нові слова

Крім сплюндрованої "йолки", революція породила й інше слово - "тітушки" . Слово, що вийшло з натовпу, зараз звучить на всіх каналах країни та світу, з вуст політиків і звичайних громадян. У терміна "тітушки" вже є сторінка у Вікіпедії, яка говорить: Тітýшки (укр. Тітушки ) - незаконні формування найманих провокаторів ; молоді люди спортивного вигляду, які використовують силові методи розгону демонстрацій, затівання бійок, провокацій і побиття демонстрантів, нападів на журналістів і представників ЗМІ. У період Євромайдана "тітушки" стали активними учасниками вуличних акцій на боці противників євроінтеграції України . Чи знав Вадим Тітушко, який побив журналістку Ольгу Снісарчук, що ось так його прізвище увійде в історію?

Музична пауза

Згідно зі старою революційною традицією, на Майдані Незалежності встановили сцену, де виступають музичні колективи. Крім українських виконавців, на сцені можна побачити і гостей, наприклад, групу Токіо / Мачете - приїхавши до столиці, вони практично відразу дали два концерти . Один - запланований в клубі, а другий - в центрі подій. З'явився на сцені Майдану і Джигурда, який сильно здивував, здавалося б, готовий до всього натов,. Музика Майдану поширюється і в Мережі - кадри української революції стають кліпами.

Плакати

Креатив мітингувальників не знає кордонів. З перших днів протестів на центральних вулицях міста можна було зустріти різні плакати: хтось звертався до героїв Гаррі Поттера, хтось не зміг встояти і цитував пісні «Окена Ельзи» ( «Я не здамся без бою» і «Вставай, мила моя, вставай»), ну а «Чорні брови, карі очі, я до Путіна не хочу « - облетіло, здається, всі видання . З розвитком руху стали з'являтися і професійні ілюстрації, які кожен може завантажити і роздрукувати, щоб не йти на Майдан з порожніми руками. Зараз же «страйк- плакати» зайняли горде місце на сітілайтах центру міста.

Нові герої

Здавалося б, що в центрі мітингувальників повинні стояти лідери опозиції, але у історії - свої плани. Евромайдан створив нових, народних, лідерів і згадав «добре забутих старих», серед яких Руслана Лижичко, яка підтримує протест з першого дня, Олександр Положинський, який намагався зупинити провокаторів на Банковій, і, несподівано, мер Львова Андрій Садовий, який підтримав євромайдан у рідному місті .


Росія божеволіє?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
гоголь Показати IP 6 Грудня 2013 14:31
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus