USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

10 міст США вимагають розпочати процедуру імпічменту Трампа

30 Травня 2017 09:27
Десять міст США вимагають імпічменту Дональда Трампа. З офіційним запитом вони звернулись до законодавців у Конгрес.

Про це повідомляє американське видання Politico.

«Бруклін, штат Массачусетс, став десятим органом місцевого самоврядування, що прийняв резолюцію, яка закликає до імпічменту», - пише видання.

У цьому ж штаті відповідну пропозицію внесли муніципалітети Кембриджа, Амхерста, Пелхама і Леверетта. Влада міста Ньютон наразі розглядає таку можливість. Ще одним осередком імпічменту Трампа став штат Каліфорнія. Тут цю ініціативу підтримують міста Лос-Анджелес, Річмонд, Аламеда і Берклі.

Крім того, повідомляється, що в Чикаго міська рада розробила проект постанови, який уже підтримав 31 представник місцевого самоврядування, що стали співавторами документа. Ініціатори постанови у цьому зв'язку заявили, що відправною точкою стало звільнення Трампом Джеймса Комі з посади директора ФБР, який проводив розслідування проти його оточення. При цьому наголошується, що нинішній президент намагається перешкоджати розслідуванню.

Мета такої активності органів місцевого самоврядування, які в принципі не мають повноважень в питанні імпічменту, полягає в тому, щоб переконати Конгрес зробити перший крок до імпічменту. Йдеться про те, щоб розпочати розслідування, необхідне для визначення, чи є виправданими звинувачення для імпічменту президента. Якщо Конгрес дійде висновків про доцільність цього кроку, відбувається процедура голосування в Палаті представників, де рішення приймається простою більшістю. Після цього голосування відбувається в Сенаті, який повинен набрати не менше двох третин голосів для затвердження цього рішення.

Як заявляв раніше Альфред Кох, якщо президент США Дональд Трамп найближчим часом не продемонструє очевидну і, що особливо важливо, ефективну політику протидії Кремлю, то на нього чекає імпічмент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus