USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

До Конгресу США вперше внесли законопроект про імпічмент Трампа

13 Липня 2017 14:08
Дональд Трамп має бути усунений з посади внаслідок процедури імпічменту через «тяжкі злочини та правопорушення», вважає конгресмен Бред Шерман.

Депутат Конгресу Сполучених Штатів Америки від Демократичної партії Бред Шерман у середу, 12 липня, вніс до Палати представників проект резолюції про імпічмент президента США Дональда Трампа. Документ на чотирьох сторінках за авторством Шермана має на меті запустити процедуру імпічменту Трампа «за тяжкі злочини та правопорушення», інформує Deutsche Welle.

«Ми починаємо докладати зусилля з метою підштовхнути юридичний комітет Палати представників провести слухання з питання про перешкоджання правосуддю і російського втручання в наші вибори», - наголошується в заяві Шермана, оприлюдненій на його офіційному сайті.

Шерман зазначив, що спроба перешкодити розслідуванню щодо радника з національної безпеки Майкла Флінна, а також розмова і подальше звільнення директора Федерального бюро розслідувань (ФБР) Джеймса Комі можна розцінити як перешкоджання правосуддю. Шерман вказав, що його заявка - лише «перший крок дуже довгого шляху». «Але якщо імпульсивна некомпетентність продовжиться, то в кінцевому підсумку - через багато місяців - республіканці приєднаються до ініціативи щодо імпічменту», - заявив Шерман.



Це перший випадок висунення подібного звинувачення з метою імпічменту Трампа. Оскільки більшість у Палаті представників та у Сенаті США нині належить Республіканській партії, то перспективи схвалення такої ініціативи поки що є вкрай невисокими.

Раніше повідомлялося, якщо президент США Дональд Трампнайближчим часом не продемонструє очевидну і, що особливо важливо, ефективну політику протидії Кремлю, то на нього чекає імпічмент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus