USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

10-тисячне віче у Ковелі

20 Лютого 2014 09:19
Народне віче у Ковелі, яке відбулося вчора ввечері, відкрив депутат міської ради Ігор Ткачук. Після богослужіння, головуючий запросив до слова міського голову Олега Кіндера.

«Всі дивилися телевізор і чекали виступ нашого Президента, надіялися, що він вибачиться перед народом, усім світом. Я особисто не здивований, а шокований був від даного виступу. Він сказав, що в усьому винна опозиція, переклавши на неї всю відповідальність. Заклик до мирних переговорів – це перше, що мав би промовити наш Президент. Ми надіємося, що це має відбутися у найкоротший час... Ковель також прокинувся! На перші віче приходили по шістдесят-сто-двісті чоловік. Сьогодні десять тисяч тут стоїть ковельчан, яким не байдужа доля нашої держави», – сказав Олег Кіндер.



За словами ковельського мера, йому соромно за те, що трапилось у Луцьку з головою облдержадміністрації Олександром Башкаленком, але з другого боку, останній мав би вибачитися за те, що відбувається сьогодні. Відносно правоохоронних органів, то міський голова наголосив, що «у Ковелі міліція – наша, народна». Це викликало оплески присутніх та схвальні вигуки на честь місцевих міліціонерів.

«Я хочу вас закликати до спокою, до того спокою, що цим можуть скористатися негативні елементи, яких в народі називають «тітушки». «Тітушки» – там, на сході. У нас сьогодні вистачає своїх «тітушок», які будуть грабувати, бити і все інше. Власне, ми і є для того, щоб контролювати ситуацію», – мовив Олег Кіндер.

Головуючий згадав секретаря міської ради Михайла Гетьмана, який того дня перебував на Євромайдані: «Ця людина, яка є правою рукою нашого міського голови, уже всіх нас, ковельчан, чекає у Києві. Але тут, по собі, він лишив міську раду, яка працює, як часовий механізм, і одноголосно приймає всі рішення», – заявив Ігор Ткачук.

Керівник міськрайонного штабу спротиву, депутат міської ради Віра Федосюк просила-благала всіх чоловіків їхати до Києва і захистити нашу неньку-Україну, гарантуючи оплату на дорогу до столиці. «Повна мобілізація! Всі на Київ! Хто чим може!» – закликала Віра Іванівна. «Чоловіки, давайте так: до зустрічі на Майдані!» – додала вона. Віра Федосюк також озвучила звернення міської ради, які були прийняті вранці депутатами до ковельчан та Президента України Віктора Януковича.

Ковельчани скандували: «Банду геть!», «Туда їм і дорога».

Виступили депутати міської ради Святослав Степанюк та Олена Євсюк, районної ради –Юрій Мельник та Юрій Поліщук, інші громадські активісти. Віра Федосюк зачитала резолюцію віче, за яку присутні проголосували, за словами головуючого, одноголосно. На завершення Ігор Ткачук повідомив, що на цьому віче започатковується робота ковельського автомайдану, який того ж вечора вирушив міськими вулицями під гаслом «Ковель – вставай! Україні помагай!».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
тільки правду Показати IP 20 Лютого 2014 09:53
Ну то вже й приписали народу! То Кіндер заявив про 10 тисяч. На плащі було до 2 тисячі людей.
учасник Показати IP 20 Лютого 2014 09:57
Кіндер перебільшив на догоду однопартійцям, реально і 2 тисячі не було, чоловік з триста івсе.
Волинський патріот Показати IP 20 Лютого 2014 10:04
Спілкувався з ковельчанином було десь700-800 чоловік
Волинянин Показати IP 20 Лютого 2014 10:46
Будь-хто з цих мітингуючих ковельчан чесніший за кіндера. Це звичайний бютівський брех.н.
ООО Показати IP 20 Лютого 2014 12:44
в Ковелі палать магазини в центрі.
Ковельчанин Показати IP 20 Лютого 2014 23:20
Я з Ковеля.На марші було близько 2000 людей. І ніхто нічого не палить, не дезінформуйте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus