USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

100 грн за пасажира: інспектора Волинської митниці судитимуть за хабарництво

27 Березня 2020 11:52
Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру головному державному інспектору відділу митного оформлення одного з митних постів Волинської митниці ДФС. Посадовець підозрюється у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди повторно (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Про це інформує пресслужба ДБР.

Слідством встановлено, що 13 червня 2019 головний держінспектор митниці домовився з громадянином про систематичне одержання неправомірної вигоди за безперешкодний перетин кордону транспортним засобом з пасажирами та товарно-матеріальними цінностями. Він обіцяв не відмовляти у митному оформленні ввезених на територію України вантажів та не повертати їх на територію Республіки Польща.

Сума «винагороди» складала 100 гривень за кожного пасажира та товар, який буде переміщений через митний пункт пропуску.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Волинської області.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тітка Показати IP 27 Березня 2020 12:03
Хто здав?
Бляхар Показати IP 28 Березня 2020 12:27
Для чого писати цю єрунду? Нема жодного митника, який не брав ніколи хабара. Їздив через митницю 15 років, жодного разу не зустрів такого

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus