USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

117 волинян, які рятували євреїв під час Другої світової, отримали звання «Праведника народів світу»

13 Травня 2021 22:19
14 травня вперше в Україні будемо відзначати День пам’яті українців, які рятували євреїв від нацистів під час Другої світової війни. Цю пам’ятну дату запровадили постановою Верховної Ради України у лютому 2021 року.

Про це народна депутатка України Ірина Констанкевич говорила в ефірі програми «На часі» на телеканалі Аверс.

Станом на 1 січня 2020 року держава Ізраїль відзначив 2 659 громадян України званням «Праведника народів світу» за порятунок євреїв під час Другої світової війни. Живих наразі лише 20 громадян України. На Волині кількість праведників – 117. Україна посідає четверте місце у світі за кількістю удостоєних цих високих звань.

«Вшанування пам’яті українців, які рятували євреїв, це символічний жест вдячності за мужність і героїзм, це відзнака за гуманізм та альтруїзм, це і черговий урок пам’яті, про людську взаємопідтримку у часи непростих випробувань у боротьбі з нацизмом. Це ще один крок до формування на державному рівні концепції пам‘яті», – переконана Ірина Констанкевич.

Детальніше – у відео:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus