USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

125 років з дня заснування National Geographic. ФОТО

16 Січня 2013 14:25
125 років з дня заснування Національного географічного товариства (National Geographic Society) - однієї з найбільших у світі освітніх і наукових організацій, яка закликає людей піклуватися про свою планету, виповнилося 13 січня 2013. Національне географічне товариство опублікувало деякі знімки, які розповідають про діяльність організації протягом історії її існування.

1. Канада, 1909 рік. Коммандер Роберт Пірі під час експедиції на Північний полюс, профінансованої організацією National Geographic, в 1909 році. (Photo © Robert E. Peary Collection, NGS)


2. Аляска, США, 1909 рік. Під час експедиції на Аляску, профінансовану організацією National Geographic, фотограф Оскар Д. фон Енгельн (Oscar D. Von Engeln) кожен день промивав свої фотоплівки в талій воді айсбергів. (Photo by Oscar D. Von Engeln)


3. Мачу-Пікчу, Перу. Хайрам Бінгем позує для аматорського знімка біля свого намету в Мачу-Пікчу, загубленому місті інків в перуанських Андах. Організація National Geographic спонсорувала розкопки, що проводились Бінгемом в 1912 - 1915 роках. (Photo by Hiram Bingham)


4. Каліфорнія, США, 1915 рік. Гілберт Х. Гросвенор (Gilbert H. Grosvenor), перший редактор журналу «National Geographic Magazine», який працевлаштований на повний робочий день, пробуджується після нічного сну під величезною секвоєю під час своєї першої поїздки в гори Сьєрра-Невада, Каліфорнія. Після цієї поїздки Гросвенор лобіював прийняття закону про створення Служби національних парків США в 1916 році. (Photo © Gilbert H. Grosvenor Collection)


5. Афганістан, 1931 рік. Легендарний фотожурналіст National Geographic Мейнард Оуен Вільямс (Maynard Owen Williams) дивувався, як на цій фотографії базару в Гераті, Афганістан, ніхто не моргнув за ті три секунди, які потрібні були, щоб зробити знімок. (Photo by Maynard Owen Williams)


6. Південна Дакота, США, 1935 рік. Стратостат National Geographic готується підніматися в небо недалеко від міста Рапід-Сіті, Південна Дакота, 11 листопада 1935 року. Два аеронавта піднялися в стратосферу на висоту близько 22, 5 кілометрів. (Photo by H. Lee Wells)


7. Ла-Вента, Табаско, Мексика.
Починаючи з 1938 року, глава Бюро американської етнології Смітсонівського інституту Метью Стірлінг (Matthew Stirling) звершили вісім експедицій в Табаско і Веракрус в Мексиці. Він виявив 11 величезних кам'яних голів, які свідчили про існування стародавньої ольмекской цивілізації. (Photo by Richard Hewitt Stewart)


8. Австралія, 1948 рік. Фотожурналіст «National Geographic Magazine» в Австралії Хоуелл Уокер (Howell Walker) друкує текст у своїй «конторі» в горах, де він провів тиждень з Чарльзом Маунтфордом (Charles Mountford), главою експедиції на Арнем-Ленд. (Photo by Howell Walker)


9. Південний полюс, Антарктида, 1957 рік. Томас Аберкромбі (Thomas Abercrombie) з журналу «National Geographic Magazine» тримає прапор Національного географічного товариства. Він був першим кореспондентом, який побував на Південному полюсі. (Photo by Thomas J. Abercrombie)


10. Танзанія. Палеонтолог Луїс Лики (Louis Leakey), який прибув до Танзанії на замовлення National Geographic, і його сім'я оглядають стоянку давніх людей в ущелині Олдувай, Танзанія. (Photo by Robert Sisson)


11. Танзанія, 1964 рік. Приматолог Джейн Гудолл (Jane Goodall), яка прибула до Танзанії на замовлення National Geographic, намагається налагодити контакт з дитинчам шимпанзе на ім'я Флінт в національному парку Гомбе-Стрим, Танзанія. (Photo by Hugo van Lawick)


12. Непал, 1963 рік. Перша американська команда, яка підкорила гору Еверест в 1963 році, включаючи Баррі Бішопа з організації National Geographic. (Photo by Barry Bishop)


13. Поверхня Місяця. Астронавт Базз Олдрін йде по Морю Спокою на поверхні Місяця. У його шоломі відбивається астронавт Ніл Армстронг і місячний модуль «Eagle». Астронавти «Аполлон-11» взяли з собою на Місяць прапор Національного географічного товариства. (Photo credit: NASA)


14. Ботсвана, 1994 рік. Знамениті фотографи дикої природи Дерек і Беверлі Жубер (Dereck and Beverly Joubert) фотографують слона з дуже близької відстані в Ботсвані. (Photo by Beverly Joubert)


15. Індія, 1995 рік.
Ця тигриця була сфотографована за допомогою фотопастки в національному парку Бандхавгарх. (Photo by Michael Nichols)


16. Перу. Мумія дівчата народу інків віком близько 500 років, була знайдена на вершині гори в Перу археологом і дослідником з організації National Geographic Йоханом Рейнхардом. (Photo by Stephen Alvarez)


17. Антарктика. Імператорський пінгвін, на спині у якого закріплена камера Crittercam, розроблена морським біологом і співробітником National Geographic Грегом Маршаллом, стає таємним відеооператором National Geographic. (Photo by Greg Marshall)


18. Штат Вашингтон, США, 2009 рік. Захід в Національному заповіднику Гіффорд Пінчота, названому на честь засновника Лісовий служби США і члена правління Національного географічного товариства (National Geographic Society). (Photo by Scottyboipdx Weber / National Geographic My Shot)


19. Монголія. Дослідник з National Geographic Альберт Ліїн (Albert Lin) скаче галопом по степу на півночі Монголії під час пошуку могили Чінгісхана та інших археологічних пам'яток. (Photo by Mike Hennig)


20. Острів Кокос, Коста-Ріка. Морський біолог і дослідник з National Geographic Енрік Сала (Enric Sala) плаває із зеленою черепахою біля берегів острова Кокос, Коста-Ріка. (Photo by Octavio Aburto)


21. Уганда. Лев підіймається на дерево, щоб поспати, в Національному парку королеви Єлизавети. (Photo by Joel Sartore)


22. Британська Колумбія, Канада. У порослих мохом лісах Британської Колумбії тисячоліттями ростуть ялівці і водяться чорні ведмеді з білими шкурами. Цей вид чорного ведмедя називається кермодскій ведмідь. (Photo by Paul Nicklen)


23. Дно Атлантичного океану, 1991 рік. Поржавілий ніс пароплава «Титанік», що затонув у північній частині Атлантичного океану після зіткнення з айсбергом у квітні 1912 року. (Photo by Emory Kristof)

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юра кредитчик Показати IP 16 Січня 2013 16:12
Шикарно
Михайло Показати IP 16 Січня 2013 17:31
Клас!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus