USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

126 тисяч українців можуть втратити субсидії

26 Травня 2016 13:36
Перевірка власників субсидій показала, що 126 тисяч українців зробили покупки на суму понад 50 тисяч гривень, надавали фіктивні документи і можуть втратити допомогу держави на оплату послуг ЖКГ, заявив заступник міністра фінансів України Роман Качур.

Про це пише Gazeta.ua.

«На сьогоднішній день за програмою субсидій ми надали рекомендації обласним адміністраціям щодо 126 тисяч одержувачів, які за формальними ознаками не мають права отримувати субсидії. Це 189 мільйонів гривень на місяць», - сказав Роман Качур.

Повідомляється, що Мінфін обмінюється даними з місцевими адміністраціями. Уже сформували зведений реєстр половини власників субсидій.

За словами Качура, перевірка необхідна, адже на сьогоднішній день система повністю відкрита, в результаті 60% домогосподарств отримують субсидії на оплату послуг ЖКГ.

Нещодавно повідомлялося, що у волинян, які отримують субсидію, заберуть пільги. Зокрема, з 1 травня у призначенні й нарахуванні субсидій на житлово-комунальні послуги знову відбулися зміни.

Так, громадянам, які мають пільги на оплату комуналки і отримують субсидію, відповідні пільги на період дії субсидії нараховані не будуть. На скільки зменшиться пільга – на стільки збільшиться субсидія. Розмір компенсації залежатиме від доходу сім’ї. Якщо ж субсидія буде нульова, то пільга на оплату послуг ЖКГ залишиться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 26 Травня 2016 15:16
ну раз такі хитрі, то хай тепер радіють. хахаха
Анонім Показати IP 26 Травня 2016 15:42
дайте людям змогу нормально заробляти і гідно жити і не треба субсидії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus