USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Комунальні заклади Луцька недоотримали 120 мільйонів на субсидії

21 Лютого 2018 15:01
Борги держави за пільги та субсидії перед комунальними закладами Луцька тягнуться ще з 2017 року, попри часткове їхнє погашення, борг досі - більше ста мільйонів гривень.

Про це інформувала начальник управління фінансів та бюджету Луцької міської ради Лілія Єлова під час постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

«Досі є борги з різницею в тарифах по пільгах і субсидіях. Станом на 1 січня заборгованість була понад 137 мільйонів гривень. Цього року надійшло до 70 мільйонів гривень. Втім, попри те, що старі борги частково закриваються, виникають нові. Сьогодні ситуація така: лишається ще близько 60 мільйонів боргів із минулого року, і вже за січень набралося боргів на суму біля 60 мільйонів гривень», - доповіла посадовець.

До слова, днями ДКП «Луцьктепло» отримало частину субвенції та віддало всі борги за спожиті енергоносії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що борг із держбюджету перед комунальними підприємствами Волині становить близько 250 мільйонів гривень. Важливо, що заборгованість за субсидії із держбюджету була не перед усіма областями, адже кошти розподіляли нерівномірно, окремі області мали фінансування з надлишком. Окрім того, депутати облради нарікали, що Гунчик неефективно працює зі столицею щодо належного фінансування з держбюджету. Як результат, обранці громади відзначили, що це і стало причиною, що Володимир Гунчик опинився на останній сходинці рейтингу голів ОДА в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus