USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

13-річний волинянин із пересадженим серцем готується до виписки з лікарні

30 Вересня 2021 14:52
13-річному волинянину Максиму Давидюку тиждень тому пересадили серце. Операцію зробили у Львові спільно з командою Бориса Тодурова зі столичного Інституту серця. Нині хлопець проходить реабілітацію у Києві, за тиждень поїде додому.

Про це розповів Суспільному директор Інституту серця Борис Тодуров.

Максим Давидюк став першою дитиною в Україні, якій пересадили серце. Донором став 54-річний чоловік, який помер від інсульту.

«Трансплантувати дитині доросле серце – не ідеальний варіант, – розповідає лікар Борис Тодуров, – але дітей-донорів в Україні немає. Донора вибирали за групою крові, резус-фактором і вагою».
У липні в Максима Давидюка стався інсульт, згодом лікарі встановили кардіоміопатію. Єдиним шансом врятувати хлопчика була трансплантація.

Читайте ще: Родині донора дякували навколішки. У хлопчика з Волині, якому пересадили серце, від цієї хвороби померли брати

Після операції Максим почувається добре, – каже його мати. Зауважує, що на її думку, після операції син подорослішав, в нього піднялася свідомість, він почав цінувати життя.

Нині хлопець почав ходити, в нього з’явився апетит. Після операції Максим завів сторінку в Instagram, на якій зараз майже шість тисяч підписників. Хлопець там розповідає про свій стан після операції.

Поїхати додому, на Волинь, пацієнт зможе за тиждень, – каже Борис Тодуров. Попереду у хлопця довга реабілітація. До кінця життя Максим прийматиме імунодепресанти, які завадять відторгнути чужий орган.

За словами лікаря, нині в листі очікування – понад 60 пацієнтів різного віку чекають на донорське серце. Давидюки ж хочуть знайти родину чоловіка, завдяки якому врятовано їхнього сина, щоб подякувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus