USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

14 січня: події, факти, дні народження

14 Січня 2011 00:01
Ювілейний 70-й день народження 14 січня святкує заслужений журналіст України, недавній генеральний директор Волинської ОДТРК Святослав Пирожко (на фото).
День народження цього дня у письменника, члена Волинської організації Спілки письменників України Василя Гея, заступника начальника управління культури і туризму Волинської облдержадміністрації Василя Ворона.
Серед іменинників – також редактор інформаційного відділу «СІД-ФМ» Тамара Приймак та завідувач луцького дитсадка №8 Людмила Смаль.
«ВН» вітають усіх волинян, які святкують день народження, а також усіх Василів з іменинами та бажають довголіття, невичерпної енергії і достатку.
14 січня народилися російський географ і громадський діяч, мандрівник Петро Семенов-Тян-Шанський, український громадський і православний церковний діяч, митрополит, мовознавець, історик церкви, педагог, дійсний член Наукового товариства імені Тараса Шевченка Іван Огієнко (Іларіон), відома французька модельєрка італійського походження Ніна Річчі, радянський письменник Анатолій Рибаков, український прозаїк, поет, публіцист, кінодраматург, лауреат Шевченківської премії Євген Гуцало, визначний радянський хокеїст, нападник московського ЦСКА Валерій Харламов, чеченський військовий і державний діяч Шаміль Басаєв, італійський автогонщик, пілот «Формули-1» Джанкарло Фізікелла, український спортсмен-стрілець вірменського походження, олімпійський чемпіон Артур Айвазян.
1918 - Рада народних комісарів за пропозицією Володимира Леніна ухвалила постанову про організацію збройних загонів при ВЧК, призначених для виконання завдань надзвичайних комісій, охорони урядових установ, боротьби з бандитизмом, підтримання революційного порядку в країні. Цим було покладено початок створенню внутрішніх військ.
1918 – Ленін виступив у Михайлівському манежі в Петрограді з нагоди проводів на фронт перших загонів соціалістичної армії.
1953 – Йосип Броз Тіто обійняв посаду президента Югославії
1954 – 28-річна Мерилін Монро вийшла заміж за відомого бейсбольного гравця Джо Дімаджіо. Вони розлучилися вже через 9 місяців після весілля.
1955 – на екрани Франції вийшов фільм «Граф Монте-Крісто» з Жаном Маре у головній ролі.
1963 - губернатором штату Алабама став демократ Джордж Уоллес, відомий своєю позицією за поділ суспільства за расовою ознакою.
1969 - у космос вирушив пілотований радянський космічний корабель «Союз-4», а наступного дня - «Союз-5», аби вперше здійснити стикування на орбіті. Також уперше був здійснений перехід космонавтів з одного корабля в інший.
1978 – у Сан-Франциско пройшов останній в історії групи концерт The Sex Pistols.
1989 – російська група «Любе» з Підмосков’я записала дві перші пісні – цей день вважається днем народження групи.
1992 – Україна встановила дипломатичні відносини з Мексикою.
1994 – у Москві президенти США, Росії та України підписали тристоронню угоду, згідно з якою Україна взяла на себе зобов'язання впродовж семи років вивести зі своєї території всі ядерні боєголовки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus