USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

15-річний нігерієць намагався проїхати через Ягодин із чужим паспортом

10 Вересня 2009 10:48
Сьогодні, 10 вересня, в міжнародному пункті пропуску «Ягодин-залізнична станція», що на Волині, за спробу незаконного перетину кордону із України до Республіки Польща за чужим паспортним документом у потязі «Київ – Варшава» прикордонники Луцького загону затримали громадянина Нігерії 1994 року народження. Про це інформують «Волинські Новини».
 
Як розповів начальник прес-служби – прес-секретар начальника загону, майор Олег Личковський,  прикордонному наряду при перевірці документів темношкірий хлопець подав чужий паспорт громадянина Великобританії 1989 року народження, з яким він був схожий по фото. Але охоронці кордону швидко розібралися, що пред’явник паспорта не є його власником.
 
Як стало відомо з пояснень малолітнього мандрівника, його брат зі Швейцарії по Інтернету познайомився зі своїм земляком, який вже довгий час проживає в Україні. Одного разу земляк запропонував брату організувати переправлення меншого до Європи з метою навчання та працевлаштування.
 
Коли він приїхав в Україну, його зустріли співвітчизники, розмістили на квартирі в одному зі спальних районів Києва, забрали нігерійський паспорт і гроші 1700 доларів США для підготовки переїзду до Європи. Через кілька місяців привезли на залізничний вокзал, дали йому чужий паспорт, гроші,  квиток на потяг до Варшави, телефон, по якому мав бути здійснений дзвінок після перетину кордону, та ретельно проінструктували по поряду дій… Подорож обірвалася в Ягодині при зустрічі з прикордонниками.
 
Наразі оперативні прикордонні підрозділи у взаємодії з іншими структурами встановлюють, яким чином хлопець потрапив в Україну та хто організовує ці всі мальовничі подорожі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus