USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

15 лютого: події, факти, дні народження

15 Лютого 2011 00:01
День народження 15 лютого відзначає радник голови Волинської обласної ради Оксана Лукашук (на фото).
«ВН» вітають її з цим святом і бажають здоров’я, успіхів та достатку.
Цього дня народилися італійський філософ, фізик та астроном Ґалілео Ґалілей, російський кіноактор Микола Мордвинов, татарський поет Муса Джаліль, зірка єгипетського й американського кіно Омар Шариф, український і російський кінорежисер Олександр Муратов, російський кінооператор Павло Лебешев (знімав більшість фільмів Микити Михалкова, а також «Асса», «Білоруський вокзал», «Сходження», «П'ять вечорів»), українська кіноакторка Катерина Крупенникова, перший президент Чеченської республіки Ічкерія Джохар Дудаєв, американська кінозірка Джейн Сеймур, український і російський кінорежисер Олександр Муратов, народний артист України, актор Національного академічного драмтеатру імені Івана Франка Анатолій Хостікоєв, ректор Національного авіаційного університету Віталій Бабак, мультиплікатор, творець, творчий консультант і продюсер культових мультсеріалів «Сімпсони» і «Футурама» Мет Ґрейнінґ, австрійський автогонщик, пілот Формули-1 Александр Вюрц, радянська кіноакторка, відома як виконавиця ролі Аліси у фільмі «Гостя з майбутнього» Наталія Гусєва.
Цього дня відзначають Міжнародний день онкохворої дитини і День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У православної світі святкують Стрітення Господнє та Міжнародний день православної молоді.
399 до нашої ери – Сократа засудили до смертної кари.
1848 – в Лондоні опублікований Маніфест Комуністичної партії, написаний Карлом Марксом і Фрідріхом Енгельсом.
1855 – французький астроном Урбен Левер'є представив першу в історії синоптичну карту.
1903 – у США випустили першого плюшевого ведмедика.
1919 – Українська Національна Рада ухвалила закон про вживання української мови у державних установах.
1926 – було виголошено найдовшу в історії парламентську промову: депутат Мартінсон у парламенті Естоні виступав 11 годин.
1931 – вийшов перший фільм про Дракулу.
1947 – спеціальною постановою уряду СРСР в Радянському Союзі заборонено шлюби між радянськими громадянами та іноземцями.
1965 – у Канаді запроваджено новий прапор – червоно-білий з кленовим листком.
1969 – Роберт Едвардс із Фізіологічної лабораторії Кембриджського університету вперше здійснив штучне запліднення людської яйцеклітини.
1978 – у Лас-Вегасі Леон Спінкс виграв бій у Мухаммеда Алі і завоював титул абсолютного чемпіона світу з боксу у надважкій ваговій категорії.
1989 – завершено виведення «обмеженого контингенту радянських військ» з території Афганістану, яке розпочато 15 травня 1988 року.
1989 – у Києві утворили «Ініціативний комітет відновлення Української автокефальної православної уеркви в Україні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мері Показати IP 15 Лютого 2011 09:05
Вітання Оксані Лукашук зі святом! Чудова людина

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus