USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

16 команд взяли участь у баскетбольному турнірі в Луцьку

5 Липня 2022 13:18
У Луцьку триває серія баскетбольних турнірів 3 x 3 для дітей та молоді. Змагання під назвою «Lutsk open two», організовані Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно з Федерацією баскетболу Луцька, зібрали близько семи десятків спортсменів.

Наша ціль – перемога: саме з таким гаслом 3 липня відбувся у Луцьку баскетбольний турнір. На жаль, недільна погода не сприяла проведенню змагань на відкритому майданчику, де традиційно змагаються спортсмени, тому їх перенесли до обласної ДЮСШ. Проте охочих випробувати свої сили зібралось чимало, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

16 команд змагались у трьох вікових категоріях. І відразу після урочистого відкриття стартували перші групові поєдинки, які проводили паралельно на обох половинах майданчика.

Свою першу гру легко виграла команда «Дабл-дабл» у суперника – команди «Чорнобаївка».

«Ми зіграли з «Чорнобаївкою» і виграли. Хлопці дуже старалися, ми готувалися, виклались на всі сто, тому й здобули цю перемогу, – ділиться капітан команди «Дабл-дабл» Артем Аббасов. – У нас в Луцьку є багато відкритих майданчиків, де на свіжому повітрі ми й тренуємося».
Хорошим підсумком навчально-тренувального процесу стали ці змагання для студентської команди ЛНТУ з баскетболу. Лише на змаганнях яскраво видно практичні вміння гравців та їх технічні недопрацювання, командну тактику, від якої залежить успіх гри.

«У нас зараз триває тренувальний процес. І добре, що проводяться такі змагання, адже ми можемо тут себе проявити під час літніх канікул, – коментує гравець команди «VB LNTU» Дмитро Поліщук. – Тут багато професійних гравців, від яких ми набуваємо новий досвід».
Досить цікаві та динамічні ігри тривали у дорослій групі, гравці якої – аж ніяк не новачки, а в командах – професійні баскетболісти вищої ліги. Враховуючи певну обмеженість у проведенні турнірів на всеукраїнському рівні, це хороша можливість для них потренуватись та черговий раз випробувати себе.

Найцікавішим став фінальний матч за призовий кубок між командами «Апасні єноти» та «4-1-4». Впродовж всієї гри тривала вперта боротьба, яка завершилась нічиєю, і долю переможця визначив овертайм, у якому перемогу здобула команда «4-1-4».
«У такий нелегкий час такі спортивні заходи дають змогу якось відволіктися і заново сконцентруватися на тому, що ти робиш, – каже гравець команди «4-1-4» Олександр Тимощук. – Це шанс для дітей, які у нас тренуються, які тільки приїхали, для переселенців, розвиватися у баскетболі й активно та з користю проводити свій час».
За результатами усіх ігор перемогу у групі Ю-12 виборола команда «Байрактар», яка виграла три матчі і отримала лише одну поразку. У середній групі Ю-16 найсильнішою стала команда «Наві», в активі якої три перемоги. А серед дорослих беззаперечним лідером стали баскетболісти з команди «4-1-4».

Кубки, медалі, баскетбольні м’ячі та сертифікати до піцерії вручили організатори командам-переможцям. Окрім того, усі отримали солодкі подарунки.
«Це другий етап наших баскетбольних змагань 3 x 3. Дуже приємно, що Федерація баскетболу міста Луцька організовує такі заходи. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» всіляко підтримує такі спортивні ініціативи», – зауважив представник Фонду Дмитро Піддубний.

Отож, баскетбольне літо триває, до кінця сезону організатори планують провести п’ять таких турнірів, після завершення яких відзначать найсильніші команди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus