USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

17 квітня: свята, події, факти. Злетів перший гелікоптер-амфібія та запровадили податок на носіння бороди

17 Квітня 2021 00:00
17 квітня – Міжнародний день кави. В Італії це свято називається Днем еспресо. Сьогодні також відзначають Всесвітній день гемофілії – ​​рідкісного спадкового захворювання, пов’язаного з порушенням коагуляції (процесом згортання крові). В Україні – День пожежної охорони, у США – День сирних кульок, День вдячності кажанам, Денб поезії хокку та День очищення вашої аптечки. В Ірані – День молоді, у Казахстані – День протипожежної служби, у Сирії – День незалежності,у Туркменістані – День працівників органів міграції.

Іменини за православним календарем святкують Веніамін, Георгій, Фома, Микита, Зосим, Єгор, Федір, Яків, Никифор, Пафнутій, Микола, Йосип, Іван, Адріан та Марія.

Народилися:

17 квітня також народилися американський спортивний діяч, творець правил бейсболу Александр Кортрайт, американський фінансист, промисловець, засновник компанії «Дженерал електрик» Джон Морган, англійський фізіолог Ернест Старлінг (запровадив термін «гормон»), радянський партійний і державний діяч, керівник Радянської України в 1938-1949 роках, перший секретар ЦК КПРС у 1953-1964 роках, голова Ради Міністрів СРСР у 1958-1964-му Микита Хрущов, радянський актор театру й кіно Борис Щукін (створив класичний образ вождя у фільмах «Ленін у Жовтні» і «Ленін у 1918 році»), американський кіноактор Вільям Холден, англійський кінорежисер, володар «Оскара» Ліндсей Андерсон («Діти четверга», «О, щасливчик!»), український футболіст і тренер Василь Турянчик, радянський кінорежисер Валерій Рубінчик («Дике полювання короля Стаха», «Комедія про Лісістрату»), український військовий і політик, колишній міністр оборони та віце-прем’єр-міністр України Олександр Кузьмук, англійський кіноактор Шон Бін («Сайлент Хілл», «Володар перснів», «Троя»), український журналіст Сергій Рахманін, американська акторка Дженніфер Гарнер («Шибайголова», «Електра», «Павутиння Шарлотти»).

Події

1521 Мартін Лютер відлучений від лона Римської католицької церкви через відмову зректися своєї єресі.

1722 – російський цар Петро I запровадив податок на носіння бороди – 50 рублів на рік.

1875
англієць Невілл Чемберлен вигадав більярдну гру «снукер». У снукер грають на великому 12-футовому столі з шістьма лузами. У грі використовуються одна біла куля (биток), 15 червоних і 6 кольорових куль: жовта, зелена, коричнева, синя, рожева та чорна. Снукер пережив період деякого занепаду у 50-60 роках XX сторіччя, але починаючи з 70 років популярність почала повертатися. Тепер снукер є однією з найбільш популярних більярдних ігор у світі.

1907 – Імміграційний центр на острові Елліс в Нью-Йорку прийняв рекордну за добу кількість іммігрантів – 11747 чоловік. Всьго за 1907 рік до США в’їхало 1004756 осіб.

1924
засновано голлівудську кіностудію «Metro Goldwyn Mayer». Американська медіакомпанія, спеціалізується на виготовленні та прокаті кіно- і відеопродукції. Власник ряду найбільших голлівудських кіностудій. У скарбниці кінокомпанії на березень 2009 року – 205 нагород «Оскар», із них 15 – за найкращий фільм. Девіз компанії – «Аrs gratia artis» – «Мистецтво заради мистецтва».

1941 – американський інженер Ігор Сікорський (походженням з України) створив перший гелікоптер-амфібію.

1964 - автогігант Ford Motor випустив новий «Ford Mustang» по ціні 2368 доларів.

1970 – у Києві відкрили палац «Україна».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Цєя Показати IP 17 Квітня 2021 06:18
Як ви смієте так брехати, соромно за вас.Ви не знаєте, що інженер Сікорский народився в КИЄВІ, що в Києві на городі батька збудував перший ГВИНТОКРИЛ. Після закіньченя навчаня в Петербурзі поїхав до Америкі і там відкрив фабрику Гвинтокрилів. ПРОШУ НЕ ПУБЛІКУЙТЕ ФАЛЬШИВИХ ІНФОРМАЦІЙ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus