USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

17-поверхова махінація: суд скасував земельну оборудку Покровського

30 Жовтня 2023 18:25
Волинський окружний адміністративний суд визнав протиправним рішення державного кадастрового реєстратора Головного управління Держгеокадастру у Волинській області зі зміни відомостей у Державному земельному кадастрі щодо цільового призначення та виду використання земельної ділянки на вулиці Архітектора Метельницького, 3 у Луцьку.

Про це стало відомо з рішення суду від 25 жовтня.

Йдеться про адміністративну справу за позовом заступника керівника Луцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Луцької міської ради до державного кадастрового реєстратора ГУ Держгеокадастру у Волинській області, ГУ Держгеокадастру у Волинській області. Одним із учасників спору на стороні відповідачів є луцький бізнесмен, ексдепутат Луцькради Андрій Покровський.

Як йдеться в судовому документі, за заявою Андрія Покровського реєстратор здійснив службове підроблення й вніс у держреєстр відомості незаконно.

Читати ще: Без дозволів і відома громади: як «найсвідоміший» луцький забудовник отримав землю під 17-поверхівки

Нагадаємо, в червні 2020 року прокуратура відкрила кримінал щодо махінацій із вказаною земельною ділянкою. Землю, яка передбачалась для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури, оминаючи законну процедуру, через реєстратора Держгеокадастру перереєстрували на багатоквартирну житлову забудову.

Читати ще: Свідома неправда Покровського: як луцький бізнесмен відмазується від оборудки з землею під 17-поверхівку

Примітно, що цільове призначення земельної ділянки на вулиці Архітектора Метельницького змінили в обхід Луцької міської ради. Жодних дозволів чи погоджень на такі дії міськрада не видавала.

Ця земельна ділянка площею понад один гектар належить відомому луцькому бізнесмену та колишньому депутату Луцькради Андрію Покровському. Проте під час розслідування під роздачу потрапив не він. Підозру готували державному реєстратору, який в інтересах Покровського, за його зверненням, та без дозволу міської ради вніс у реєстр зміни щодо цільового призначення земельної ділянки. Однак реєстратор помер, і справу, не встигнувши оголосити підозру, закрили.

Отож, позов прокуратури суд задовольнив повністю, а рішення держреєстратора щодо зміни цільового призначення землі визнав протиправним та скасував. Крім того, суд зобов’язав обласне управління Держгеокадастру внести виправлені відомості до Державного земельного кадастру, а саме формулювання «для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури» замінити на «для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку)».

Рішення суду набирає законної сили після закінчення терміну подання апеляційної скарги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Спиридон Показати IP 30 Жовтня 2023 19:33
Шило на мило. Що для ринкової.діяльнсти, що для отримання прибутку, по суті те саме. Багато галасу даремно. Чергова булька прокуратури.
Правда до Спиридон Показати IP 31 Жовтня 2023 08:36
Все забрати і поділити бідним ... Такі сценарії плєбс дуже любить, дуже.
Лучанин до Правда Показати IP 31 Жовтня 2023 14:53
До чого ці впадання в крайнощі - достатньо просто не робити різних оборудок, відкатів, ухилення від податків і т.д.. Нехай наші ділки займаються справами по-чесному, от і все. А щодо забрати, то, мабуть, в цивілізованих країнах дійсно б забрали на благо країни
холмс Показати IP 30 Жовтня 2023 19:42
Щось надто *вчасно* реєстратор помер......
Вова Показати IP 30 Жовтня 2023 19:55
Хай їде на війну ане строїть будинки
Баба Ванга Показати IP 31 Жовтня 2023 08:03
Все на світі крутить-вертить ніц на місці не стоїть ! Коли брав і був депутатом - була одна ситуація. Після політичних двохсторонніх тьорок і вже в другій іпостасі відтерли і віджали - то ж об'єктивні закони такого світу. Зараз будемо свідками нових сценаріїв з абсолютно прогнозованиим кінцем.
Надія Показати IP 31 Жовтня 2023 10:05
А чого цей пикатий не на фронті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus