USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

18 лютого: дні народження, події, факти

18 Лютого 2015 00:00
Сьогодні день народження відзначають депутат Луцької міськради Антон Сосновський та перший проректор Луцького національного технічного університету Зоряна Герасимчук (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом і бажає міцного здоров’я, добробуту, успіхів у роботі.

Іменини за православним календарем святкують Феодосій, Агафія. Василина, Макар та Антон.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року у цей день концерт співачки Лами у Луцьку зірвали євромайданівці. Їй не вдалося повністю виконати свою концертну програму, адже в той час, коли вона співала на сцені Палацу культури, у холі цього ж приміщення записувалися люди, які хотіли поїхати на Майдан до Києва.

Видання також писало, що минулого року Волинь опинилася серед лідерів за кількістю багатодітних сімей. Наш регіон потрапив у трійку.

У 2013 році «У мене між ногами…» став найкращим. Тоді кліп рівненського гурту Ot Vinta переміг у проекті «Найкращі кліпи року» в номінації «україномовний кліп» від музичної компанії Navsi100.com.

А у 2012 році Волинь обіграла двох національних чемпіонів. Детальніше про це читайте ТУТ.

Народилися:

18 лютого народилися англійська королева, яка одержала прізвисько Кривава Мері, Марія І Тюдор, італійський фізик і філолог, на честь якого названа одиниця електричної напруги, Алессандро Джузеппе Вольта, український скульптор Теодозія Бриж, український педагог і громадська діячка, одна з піонерок українського жіночого руху Софія Русова, український вчений, помолог і плодовод Лев Симиренко, американська письменниця, лауреат Нобелівської премії з літератури Тоні Моррісон, італійський автогонщик, підприємець, виробник автомобілів Ferrari Енцо Феррарі, чеський і американський кінорежисер і сценарист, лауреат двох «Оскарів» Мілош Форман («Політ над гніздом зозулі», «Народ проти Ларрі Флінта»), український державний і політичний діяч Микола Підгорний, англійський футболіст і тренер Боббі Робсон, журналістка, художниця й музикант, більш відома своїм шлюбом із Джоном Ленноном Йоко Оно, іспанський кутюр'є Пако Рабанн, американська акторка, виконавиця головної ролі в телесеріалі «Детективне агентство «Місячне сяйво» Сибіл Шепард, американський кінорежисер, кіносценарист Джон Г'юз («Сам удома», «Бетховен»), американський актор Джон Траволта («Кримінальне Чтиво», «Пароль «Риба-Меч», «Без обличчя»).

Сталося:

1676 – Ісаак Ньютон заявив: «Я бачив далі, бо стояв на плечах гігантів».

1885 – уперше опубліковані «Пригоди Гекльберрі Фіна» Марка Твена.

1913 – Педро Ласкуран встановив рекорд, пробувши на посаді президента Мексики одну годину. Він прийняв присягу, призначив спадкоємця й пішов у відставку.

1930 – американський учений Клод Томбо виявив 9-у планету Сонячної системи – Плутон. Повідомлення про це було зроблено 13 березня.

1937 – за загадкових обставин застрелився один з найвідоміших лідерів СРСР нарком Серго Орджонікідзе.

1966 – завершене видання першої Української Радянської Енциклопедії у 17-ти томах.

1979 – уперше за багато століть у Сахарі випав сніг.

1992 – Україна встановила дипломатичні відносини з Хорватією та Угандою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
rrrrrrrrrrrrrrrr Показати IP 18 Лютого 2015 02:39
Зоряно! Та хоча б трошки наведіть порядок в університеті, Дуже грязно, все застаріле, пилюки на два пальці Вибачте, але в кімнати особистої гігієнги зайти не пристойно. На автостанції значно кращий порядок
@ до rrrrrrrrrrrrrrrr Показати IP 19 Лютого 2015 10:33
Так звідки візьметься той порядок. Говорять, хто був в неї дома, там точно ж такий самий "порядок".
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjj Показати IP 18 Лютого 2015 06:17
Зоряні треба зуби підпиляти, бо рот не закривається. Таке фото виставити у вікно, то собаки три дні будуть гавкати на нього. А щодо чистоти в національній школі комбайнерів, то там вже багато років пахне, як в будинку престарілих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus