USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

18-річного волинянина, який ліг грудьми на гранату, посмертно нагородили

28 Березня 2016 19:00
Волинського бійця Андрія Снітка посмертно нагородили у Чернівцях орденом. Про це написав боєць «Азова» Сергій Ващук у соцмережі Фейсбук.

26 березня на 14-й церемонії нагородження орденом «Народний герой України» у Чернівцях в обласній філармонії посмертно присвоїли нагороду 18-річному волинянину Андрію Снітку.

«Ми пишаємося тим, що в нашій державі є багато людей, які готові боротися за свій народ, Nацію та майбутнє України! Ми пам'ятаємо кожного!», - додає Ващук.

Разом з тим, військовий зауважив, що волинські чиновники ніяк не можуть перейменувати вулицю у Луцьку на честь Хоми.
Як повідомлялося, 18-річний волинянин Андрій Снітко, позивний Хома, загинув 20 серпня 2014 рокув бою за місто Іловайськ. Хлопець підірвався на гранаті, рятуючи побратимів. Відспівали героя у Луцьку в Свято-Троїцькому кафедральному соборі, а поховали на малій батьківщині, у селі Маневичі.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧИ ОТРИМУЮТЬ ЗАГИБЛІ «АЗОВЦІ» НАГОРОДИ ЗА ВЛАСНУ ЖЕРТОВНІСТЬ ЖИТТЯМ

Згодом на честь загиблого бійця полку «Азов» Андрія Снітка назвали школу у рідному селі та встановили меморіальну дошку.

Довідка:

Орден «Народний Герой України» — українська недержавна нагорода, запроваджена у 2015 році за ініціативою колекціонера антикваріату та волонтера Андрія Боєчка та ювеліра Дмитра Щербакова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
не лучанин Показати IP 28 Березня 2016 19:23
Звісно -вулиця імені це добре! Але чи хтось поцікавився справами рідних героя? чи підтримав і дороміг в цю хвилину?
корінний лучанин до не лучанин Показати IP 28 Березня 2016 20:54
Це питання до влади. Свіжий приклад отут на сайті, як влада "допомогає" родині Шеметюків із села ВОЛИЦЯ, коли їх син загинув . Родину до сих пір ганяють по колу за довідками і ніякої допомоги НЕМА! От і робіть висновки, люди добрі, яка у нас " ВЛАДА ". Це збір корумпованих людей та брехунів, розмовлячих на англійській мові!
знающий Показати IP 28 Березня 2016 20:46
повір з рідними постійно на звязку!!!
Лучанка Показати IP 29 Березня 2016 20:13
Його ім'ям вже названи вулиця і школа в Маневичах. А про мого сина ніхто і згадує. Він загинув в АТО і він не менше ніж інші Герой, іменами яких хочуть називати вулиць у Луцьку. Син жив у Луцьку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus