USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

1,87 млрд грн на 156 км: керівник служби доріг розповів, коли покращиться стан волинських автошляхів

5 Липня 2020 18:48
Скільки буде спрямовано коштів на ремонт доріг у Волинській області, якою буде нова дорожня інфраструктура та які автошляхи заплановано відремонтувати найближчим часом?

Про це керівник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак розповів Суспільному.

Насамперед він нагадав, що нещодавно стан волинських доріг державного значення перевіряв в області голова Укравтодору Олександр Кубраков, який оцінив, що Волинь входить у п’ятірку областей країни з автошляхами найкращої якості.

«Звісно, деякі дороги місцевого значення на Волині далеко не найкращі, але дороги міжнародного, національного та регіонального значення ми намагалися завжди підтримувати у відповідному стані. На це впливали і наші підрядні організації, ми проводили тендери, укладали угоди, дотримувалися всіх процедур, – сказав Анатолій Посполітак. – Сьогодні ми переживаємо третю хвилю дорожнього буму (після підготовки до Євро-2012 і митного експерименту). Основна артерія Волинської області – це автомобільна дорога міжнародного значення М-19 Доманове–Ковель–Чернівці–Тереблече. У всіх областях країни зараз по цій дорозі тривають роботи, адже вона входить у перспективний план Укравтодору. І я сподіваюся, що наступного року ми повністю завершимо роботи на цій дорозі».

Керівник служби автодоріг області звернув увагу, що коштів на відновлення всіх шляхів області недостатньо: так, минулого року на ремонт і утримання доріг на Волині було спрямовано 567 мільйонів гривень, а цьогоріч – 800 мільйонів гривень.

«Зараз готується нова постанова Кабінету міністрів і нам виділяють ще 1,07 мільярда гривень. Це рекордна сума для Волинської області», – повідомив Анатолій Посполітак.

Він інформував, що за ці кошти здійснюватимуться як капітальні роботи, так і ямкові ремонти. Пріоритетні ж напрямки визначатимуть, орієнтуючись, зокрема, на показники інтенсивності дорожнього руху.

«Див не буває. Не можемо ми за один рік всі дороги відремонтувати… Ми сподіваємося, що цього року нам вдасться зробити 156 кілометрів доріг в області, можливо навіть більше», – анонсував головний дорожник Волині.
Та додав, що зараз роботи ведуться в напрямку Луцьк–Ковель, далі запланована розбудова доріг на Ягодин (до українсько-польського кордону): «У липні ми маємо закінчити об’їзну Луцька (від Княгининка до Липин) і виїзд до Бугу з Нововолинська. У вересні здамо виїзд із Ковеля на Ягодин. Наприкінці липня – на початку серпня ми готові приступати до ремонту дороги з Луцька до Ковеля, до ремонту виїзду з міського аеродрому у сторону Маневич, закінчимо об’їзну Луцька у сторону Струмівки і Підгаєць. Ми також вже почали роботи в рівненському напрямку».

Анатолій Посполітак розповів, що під час ремонту доріг державного значення за основу взяли конструкцію дорожнього одягу, що передбачає влаштування щебеневої основи, завширшки 15 сантиметрів, та двох шарів асфальту (нижній – 10 сантиметрів і верхній – 5 сантиметрів). Керівник служби автодоріг обласні наголосив, що йдеться не лише про ремонт дорожнього полотна, а й про облаштування тротуарів, вуличного освітлення, освітлення пішохідних переходів тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
007 Показати IP 5 Липня 2020 23:00
Подушка мае бути мінімум 70 сантиметрів , і не допускати перегруз фур ,тільки тоді буде толк , а так це розтрата коштів !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus