USD 40.40 40.80
  • USD 40.40 40.80
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.18 10.35

18 червня: події, факти, дні народження

18 Червня 2011 00:01
День народження 18 червня відзначають депутат Волинської обласної ради Валерій Діброва (на фото), заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Іван Грицюк, проректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Сергій Федонюк.
«ВН» вітають усіх іменинників і бажають здоров’я, наснаги і достатку.
Сьогодні виповнилося б 63 роки директору Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, заслуженому діячеві мистецтв України Богданові Березі. Нагадаємо, він помер 4 грудня 2010 року.
Цього дня народилися російський та український державний, науковий і церковний діяч, письменник Феофан Прокопович, російський письменник, автор романів «Обломов», «Обрив» Іван Гончаров, український учений, творець української школи оториноларингологів Олександр Пучківський, український філософ, історик культури, громадський діяч на еміграції Іван Мірчук, американець, який здійснив парашутний стрибок у віці 97 років, Джордж Слейєр, український письменник Сергій Плачинда, російський радянський актор театру й кіно Юрій Соломін (фільми «Ад'ютант його превосходительства», «Дерсу Узала», «Звичайне диво», «ТАРС уповноважений заявити»), англійський рок-музикант і композитор Джеймс Пол Маккартні, польський політик, прем'єр-міністр Польщі в 2006-2007 роках Ярослав Качинський, польський політик, президент республіки Польща у 2005-2010 роках Лех Качинський, російський артист естради, пародист, телеведучий, співак Максим Галкін, українська фехтувальниця, шабліста, олімпійська чемпіонка Ольга Жовнір.
1583 – перший випадок страхування життя: у Лондоні Річард Мартін застрахував життя Вільяма Гіббсона на суму 383 фунти.
1637 – донські козаки разом із запорожцями захопили турецьку фортецю Азов у гирлі Дону.
1878 – 20-річний польський матрос Юзеф Коженьовський, уродженець Бердичева, вперше ступив на землю Англії, геть не знаючи мови і не маючи знайомих у країні, яку згодом прославив як великий письменник Джозеф Конрад.
1928 – американська льотчиця Амелія Ерхарт першою з жінок перелетіла на літаку через Атлантичний океан.
1934 – заарештовано активіста ОУН Романа Шухевича у зв’язку з убивством українськими націоналістами міністра внутрішніх справ польського уряду Перацького.
1939 – у Каневі на могилі Тараса Шевченка відкрили йому пам'ятник.
1940 – Латвія й Естонія прийняли ультиматум Радянського Союзу і приєдналися до СРСР.
1973 – почався візит Леоніда Брежнєва до США, в ході якого буде підписано угоди про запобігання ядерної війни, про співробітництво у сфері мирного використання ядерної енергії та інше.
1976 – популярний шведський квартет ABBA виступив у Стокгольмі на вшануванні королеви Швеції, виконавши пісню Dancing Queen.
1979 – Джиммі Картер та Леонід Брежнєв від імені СРСР та США підписали угоду про обмеження стратегічних наступальних озброєнь (ОСВ-2).
1995 – уряд Росії прийняв умови чеченських терористів в обмін на звільнення всіх заручників, захоплених Будьонівську (наслідок переговорів прем'єра Черномирдіна й командира Басаєва).
2000 – міська рада Львова оголосила мораторій на трансляцію в закладах громадського харчування й торгівлі російськомовних пісень (після убивства композитора Ігоря Білозіра).
2007 – робот на ім'я Тіро став тамадою на весіллі корейського інженера Гйон Дже Сока, котрий сконструював цю розумну машину спеціально для церемонії свого одруження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus