USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

19 липня: свята, події, факти. День без купальників та перше оголошення про знайомство

19 Липня 2021 00:00
У цей день світ відзначає День без купальників.

В Україні – День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості, в США – День пиріжків з малиновим варенням, у Лаосі – День незалежності, у Нікарагуа – День революції.

За календарем віряни сьогодні вшановують пам’ять монаха-відлюдника Сисоя Великого. Він був послідовником Антонія Великого. Також у цей день віряни згадують священномученика Єрмія та інших мучеників – п’ятьох учнів, які постраждали за віру в Ісуса Христа. Сам Ермій народився в Афінах і займався проповідуванням християнства. Згодом під час гонінь, організованих щодо віруючих імператором Нумеріаном, був заарештований і убитий.

Іменини за православним календарем святкують Антон, Валентин, Василь та Інокентій, Архип, Василь, Олександр, Гліб, Уляна, Віктор та Анатолій.

Народилися:

Цього дня народилися американський конструктор і промисловець, засновник фірми стрілецької зброї, винахідник револьвера свого імені Семюел Кольт, французький живописець, імпресіоніст Едґар Деґа, український режисер, актор Павло Кудрицький, український політичний і громадський діяч Володимир Чехівський, російський радянський поет-футурист, драматург, графік, редактор журналів Володимир Маяковський, російський актор театру й кіно Олександр Ширвіндт, російський актор театру й кіно Василь Ліванов («Пригоди Шерлока Холмса», голос Крокодила Гени), грузинський актор, співак, сценарист, режисер Вахтанг Кікабідзе, український футболіст і тренер Віктор Носов, український підприємець, мільярдер, колишній секретар Ради нацбезпеки й оборони Віталій Гайдук, український журналіст-теоретик, професор, президент Академії української преси Валерій Іванов, український політик Олександр Голуб, українська актриса Ірина Дорошенко, український боксер-професіонал і політик Віталій Кличко, український футболіст Олександр Радченко, український футболіст Володимир Гоменюк.

Події

1695 – вперше у світі було опубліковано оголошення про знайомство. Сталося це в популярному англійському виданні «Як поліпшити господарство і торгівлю».

1814 – мореплавець, англієць Метью Фрайндерз у своїй науковій роботі вперше назвав Зелений континент Австралією.

1822 – французький вчений Жозеф Ньєпс зробив першу у світі фотографію.

1900 – відкрилося Паризьке метро.

1926 – Катеринослав було перейменовано в Дніпропетровськ.

1980 – у Москві відкрились XXII Олімпійські ігри.

2003 – у Відні була проведена перша в світі операція з пересадки язика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пасажир Показати IP 19 Липня 2021 09:17
День без купальників був вчора. А сьогодні День тренера в Україні! А також день нових друзів))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus