USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

19 січня: дні народження, події, факти

19 Січня 2016 00:00
День народження 19 січня відзначає лучани - один із кращих діджеїв Західної України Сергій Карпюк (на фото). Також цього дня почався новий рік у житті директора ВАТ «Луцьке АТП-0261» Ігоря Куника.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом, бажає доброго здоров’я, довголіття та здійснення усього задуманого.

Також, сьогодні свій 70-річний ювілей відзначає професор Східноєвропейського університету імені Лесі Українки, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України, директор центру «Дослідів Волині» Геннадій Бондаренко. З цією поважною датою Геннадія Васильовича вітають студенти і викладачі вишу, краєзнавці краю, друзі. Вони бажають ювіляру міцного здоров’я, успіхів у викладацькій роботі, нових відкриттів на ниві краєзнавства. Сто літ вам, шановний Геннадію Васильовичу!



Геннадій Бондаренко

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Цього дня православні відзначають свято Богоявлення, яке в народі називають ще Водохрещенням. Воно завершує цикл різдвяних свят. Йдеться про хрещення Ісуса Христа в ріці Йордан.

Наша хроніка:

Торік у Ковелі відбувся «Марш Миру» - декілька сотень ковельчан прийшли вшанувати загиблих мирних жителів під Волновахою на Донеччині та інших громадян, які стали жертвами терроризму

Про нічне паломництво волинян редакція розповідала два роки тому. Тоді близько двох сотень волинян здійснили паломництво до джерела Святої Праведної Анни в Рівненську область.

Топ найпопулярніших автомобілів серед українців видання показало у 2009 році. Лідерство на ринку легковиків продовжує утримувати російські марки ВАЗ. «Hyundai» продовжує займати другу позицію. На третьому місці розмістився представник українського автопрому – ЗАЗ.

Народилися:

19 січня народилися засновник ісламу Мухаммед, французький філософ і соціолог Огюст Конт, американський письменник, поет, літературний критик і редактор, творець детективно-фантастичного жанру в літературі Едгар По, французький художник-постімпресіоніст Поль Сезанн, винахідник парового двигуна Джеймс Ватт, український режисер («Дума про Ковпака») Тимофій Левчук, американська рок-співачка Дженіс Джоплін, український політичний діяч, голова Організації українських націоналістів у 1968-1986 роках Ярослав Стецько, білоруський музикант, вокаліст, композитор, засновник групи «Ляпіс Трубецкой», телеведучий Сергій Михалок (Сірожа в дуеті «Саша і Сірожа»), українська кіноакторка Марина Петренко («Молитва за гетьмана Мазепу», «П'ять хвилин до метро», «Серце світу»).

Сталося:

1825 – Езра Деггетт і його племінник Томас Кенсетт із Нью-Йорка запатентували спосіб консервування в жерстяних банках лосося, устриць та омарів.

1903 – оголошено про проведення першої велогонки «Тур де Франс» – найпрестижнішої у наші дні.

1906 – вийшов перший номер українського сатиричного журналу «Шершень».

1915 – американець Джордж Клод отримав патент на рекламне оголошення, оформлене неоновими лампами.

1917 – на збройному заводі у Сильвертауні (Англія) стався вибух, звук якого був чутний на відстані 150 кілометрів. Загинуло 73 людини.

1938 — американська фірма «Дженерал Моторз» першою у світі почала серійне виробництво дизельних двигунів.

1946 – створено Союз українців у Великій Британії.

1963 – «Бітлз» уперше з'явилися на національному телебаченні у передачі Thank You Lucky Stars. Вони виконали пісню Please Please Me.

1966 – Індіра Ганді стала третім прем'єр-міністром Індії

1978 – на території Німеччини випущено останній автомобіль «Фольксваген-жук». Надалі до 2003 року ці авто випускали в Бразилії й Мексиці.

1991 – за наказом Саддама Хусейна у Перську затоку вилито 816 тисяч тонн нафти.

1992 – 99% учасників референдуму в Південній Осетії проголосували за відокремлення від Грузії.

1995 – російські війська захопили президентську резиденцію Джохара Дудаєва в Грозному і вивісили над нею російський прапор.

2001 – Юлія Тимошенко звільнена з посади віце-прем'єр-міністра України у зв'язку з притягненням її до кримінальної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus