USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

1 дистопада: події, факти, дні народження

1 Листопада 2010 11:15
Іменинниками 1 листопада є Артем, Дмитро, Іван, Леонід, Михайло, Микола, Павло, Петро та Фелікс.
1 листопада 1512 року публіці вперше показали стелю Сикстинської капели в Римі, намальовану Мікеланджело. 1800 року президент США Джон Адамс став першим президентом, який обрав місцем проживання Виконавчий маєток, який пізніше був перейменований у Білий дім.
Цим днем 1834 року датується перша згадка в пресі про картярську гру покер, описану як гра човнярів Міссісіпі.
У 1870 році в США Бюро погоди видало свій перший офіційний метеорологічний прогноз. У 1897 році студенти Туринського університету в Італії заснували футбольний клуб «Ювентус».
1939 року Верховна Рада СРСР затвердила закон про включення Західної України до складу СРСР із возз'єднання її з Українською РСР.
У 1955 році в СРСР знову були дозволені аборти. 1982 року «Хонда Аккорд» стала першим азіатським автомобілем, виробленим у США. 1998 року було створено Європейський суд з прав людини у Страсбурзі.
1 листопада народилися італійський скульптор Антоніо Канова, ірландський пивовар і перший лорд-мер Дубліна, засновник відомої пивної марки «Guinness» Бенджамін Гіннесс, американський лікар, який першим застосував ефір у лікувальній практиці, Кроуфорд Лонг, піонер виноградарства і виноробства на півдні України Василь Таїров, українська письменниця та поетеса Дніпрова Чайка (Людмила Василевська-Березіна), американський поет-імпресіоніст Стівен Крейн, аргентинський державний діяч Карлос Сааведра Ламас, німецький геофізик, автор гіпотези про дрейф континентів Землі Альфред Вегенер.
Цього дня народилися український радянський письменник Дмитро Бедзик, радянський актор театру і кіно Сергій Столяров («Садко», «Василіса Прекрасна», «Кощій Безсмертний»), балкарський поет Кайсин Кулієв, американський журнальний видавець, засновник мережі стрип-клубів та секс-журналу «Хастлер» Ларрі Флінт, американський рок-музикант, вокаліст групи Red Hot Chili Peppers Ентоні Кідіс, англійський рок-музикант Рік Аллен, американська акторка і фотомодель, зірка журналу «Плейбой» Дженні Макарті («Здохни, Джоне Такер», «Дуже страшне кіно-3», «Крик-3»), індійська кіноакторка, фотомодель, «Міс світу» 1994 року Айшварія Рай («Останній легіон», «Рожева пнтера-2», «Девдас»), український політик і бізнесмен Олесь Довгий (на фото), валлійський футболіст Марк Х'юз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus