USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

20 тисяч українців отримували подвійні субсидії

19 Вересня 2018 12:41
У 2018 році Україна витратила близько 71 мільярда гривень на субсидії населенню для оплати житлово-комунальних послуг. Про це стало відомо завдяки Єдиному державному реєстру, який запрацював у серпні, інформує канал 24.

"Скриньку Пандори" з отримувачами субсидій з елітних новобудов відкрив відповідний Державний реєстр. Щоб дізнатися, скільки субсидій припадає на один будинок, або чи отримує їх власник конкретної квартири треба ввести в поле пошуку назву вулиці й номер будинку.

За підрахунками, ледь не в кожному столичному елітному житловому комплексі є отримувачі субсидій.

"Людина, коли працювала, то щось зберегла і могла перед пенсією купити гарну квартиру, а коли вийшла на пенсію у нас всі пенсіонери стають бідними", – зазначив директор аналітико-дослідницького центру Інститут міста Олександр Сергієнко.

Експерт розповів, що частіше йдеться про приховування власних доходів або цілі схеми, щоб дістати омріяну пільгу.

Це й же реєстр дозволив виявити, що понад 20 тисяч українців отримували подвійні субсидії – за двома адресами реєстрації. Такі дані оприлюднив міністр соцполітики Андрій Рева. До слова, у розвинених країнах субсидії отримують до 10% населення. Тоді як в Україні – 65%. Це 6,5 мільйонів сімей.

Про масштабну перевірку субсидіантів або ж верифікацію у кабміні заговорили в червні.

Експерти констатують, аби ситуація змінилась докорінно, має наповну запрацювати фонд з енергоефективності. Він дає кредити на утеплення житла. Аби українці думали, як правильно економити і споживати, а не сподівалися на подачку від держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Це страшно Показати IP 19 Вересня 2018 12:51
"Експерт розповів, що частіше йдеться про приховування власних доходів або цілі схеми, щоб дістати омріяну пільгу." - яке майбутнє у країни, якщо мрія людей - ОТРИМАТИ ОМРІЯНУ ПІЛЬГУ??? Міністри соціальної політики разом з іншими чиновниками, схаменіться. До чого Україне йде? Над якою прірвою ми зараз?
ЛУЧАНИН Показати IP 19 Вересня 2018 12:53
А рева не лусне, скільки отрмує зарплати і премії за що, перевести весь кабмін на мінімальну зарплату
опа Показати IP 19 Вересня 2018 13:25
Якщо ціна на газ має бути ринкова як для ЄС, то чому зарплати не підіймають до рівня ЄС? Платіть як в ЄС і ніхто з працездатного населення не буде претендувати на субсидію.
Ющик В.М Показати IP 19 Вересня 2018 13:28
Понад 20 тисяч українців отримували подвійні субсидії – за двома адресами реєстрації. Хто до цього причасний повинен у подвійному розміри повернути кошти до бюджету держави . Це повинно бути масштабним і резонансним разслідуванням в країні. Всі все знають крім правоохоронців ...сміх і гріх .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus