USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

200 тис. людей вийшли на вулиці: у Римі найбільші за 4 роки протести

10 Лютого 2019 15:35
У Римі на протести проти уряду вийшли біля 200 тисяч людей.

Профспілки закликали до протесту, щоб привернути увагу до нерівності, безробіття та расизму уряду, який прийшов до влади минулого року, повідомляє Deutsche Welle.

«Уряд повинен вийти зі своєї віртуальної реальності і увійти в реальний світ», – сказала Аннамарія Фурлан, голова італійської конфедерації профспілок.

На площі Сан-Джованні в центрі міста зібралися члени та прихильники різних профспілок і громадських об’єднань, а також Демократичної партії та інших політичних сил«, – йдеться в повідомленні.

Демонстранти вимагали, зокрема, заходів із розвитку економіки, створення нових робочих місць і зниження податкового тягаря. Профспілки також виступили проти пенсійної реформи і запровадження безумовного базового доходу, який, на їхню думку, позбавить людей мотивації до працевлаштування.

Зазначимо, що це найбільша подібна демонстрація в Італії за останні чотири роки. Від березня 2018 року в країні править коаліція з правої партії «Ліга» і популістського «Руху» 5 зірок ". В останні три місяці 2018 року італійська економіка скоротилася через падіння експорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus