USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

2008-го у рятувальників Волині було понад 3 тисячі «тривожних» виїздів

17 Вересня 2008 14:15
17 вересня, коли православна церква вшановує ікону Божої Матері «Неопалима Купина», захисниці від вогню і пожеж, волинські еменесники відзнають професійне свято – «День рятівника», яке встановлене указом Президента України від 12 вересня 2008 року. Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
Це свято сильних, відважних професіоналів, готових завжди прийти на допомогу тим, хто чекає захисту від розбурханих стихій природного характеру та аварій техногенного походження. Тому жодна з надзвичайних ситуацій не залишилася без відповідного реагування.
 
Лише з початку цього року пожежно-рятувальними підрозділами області здійснено понад 3 тисячі виїздів за сигналом «Тривога» – на пожежі, аварії, стихійні лиха, дорожньо-транспортні пригоди. За кожним із них – не лише реальна допомога, надана у скрутну хвилину, а й врятовані життя. Тільки у 2008 році працівниками пожежно-рятувальних підрозділів врятовано 40 людей, збережені матеріальні цінності на суму понад 25 мільйонів гривень.
 
Зведений загін волинських рятувальників в серпні надавав допомогу населенню Івано-Франківської області під час ліквідації наслідків повені. За допомогою спеціальної техніки волинські рятувальники здійснювали евакуацію людей та їх майна у безпечні місця, постраждалому населенню підвозили питну воду та продукти харчування, а також відкачували повеневу воду з будинків та територій.  
  
Піротехнічною групою постійно здійснюються заходи щодо знешкодження застарілих боєприпасів часів першої та другої світових війн на території області. Спеціально сформованою групою піротехнічних робіт під керівництвом головного фахівця відділу цивільного захисту Ігоря Горбатюка вже кілька років поспіль виконується державне завдання з виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів поблизу села Новобогданівка Запорізької області.
 
Незважаючи на складне фінансове становище, більшість рятувальних підрозділів області знаходили шляхи щодо належного утримання пожежної, аварійно-рятувальної та іншої спеціальної техніки, забезпечуючи її готовність до дій за призначенням. В поточному році проведені роботи з реконструкції стадіону, частини спеціальної техніки аварійно-рятувального загону, здійснюється ремонт та реконструкція інших частин області. Аварійно-рятувальним загоном надаються платні послуги з виконання робіт протипожежного призначення для підприємств, установ та організацій, пошиття форменого та спеціального одягу для особового складу пожежно-рятувальних служб області.
 
Належна увага приділяється поліпшенню якісного складу кадрів, зокрема в Університеті цивільного захисту, Черкаській академії пожежної безпеки        імені Героїв Чорнобиля, Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності та Вінницькому вищому професійному училищі здобувають освіту 123 слухачі та студенти на денній формі навчання, а також 48 співробітників навчаються заочно. У навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Волинської області щороку отримують знання з цивільного захисту та пожежної безпеки тисячі слухачів області.
 
Працівники пожежно-рятувальної служби області беруть активну участь у розвитку пожежно-прикладного спорту, популяризуючи рятувальну справу серед молоді як у межах області, так і в державі. Збірна команда області  цього року здобула Кубок України з пожежно-прикладного спорту, а Юрій Сафатюк відстоював честь України на чемпіонаті світу у складі збірної команди України в Болгарії.
 
За сумлінне виконання службових обов’язків у поточному році було заохочено понад 180 працівників, 132 співробітника отримали чергові спеціальні звання.
Через пекло Чорнобиля пройшли 69 працівників цивільного захисту та пожежних нашої області.
  
Довідково:
 
Колектив «Волинських Новин» вітає волинських рятувальників зі святом. Бажаємо усім Вам і Вашим родинам усіляких гараздів і якнайменше ситуація, які є надзвичайними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus