USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У гуртожитках на Волині – понад дві тисячі переселенців. Чи виселятимуть їх з початком навчального року

20 Липня 2022 22:53
У гуртожитках закладів освіти Волині тимчасово проживають 2 236 переселенців, 568 людей потребують того, щоб для них знайшли альтернативне житло.

Про це розповіла заступниця начальниці обласного управління освіти Тетяна Соломіна, пише Суспільне.

251 людина проживає в закладах освіти, які належать до комунальної власності громади, а решта, майже дві тисячі, це переселенці, які живуть в закладах освіти обласного підпорядкування.

Перед початком нового навчального року майже 600 переселенців потребують альтернативного житла.

«Це може бути приватний сектор, питання відселення з одного гуртожитку та акумулювання громадян в іншому гуртожитку. Жодна людина, яка проживає у цих закладах, без наявності альтернативного житла, – переселена не буде», – говорить Тетяна Соломіна.

У гуртожитку Волинського коледжу культури та мистецтв у Луцьку з березня надають житло вимушено переміщеним українцям. Зараз у гуртожитку живуть 42 переселенці, – розказала чергова Лідія Горбач.

Загалом гуртожиток розрахований на 60 людей.
Переселенка Аліна Терновська з Маріуполя сподівається залишитися жити у гуртожитку з двома дітьми, мамою та чоловіком. Жінка каже, що повертатись родині нікуди.
«Ми готували їжу й під авіаудар попали, вони скинули бомби чи ракети, було дуже страшно», – говорить Аліна Тернавська. З Маріуполя родина виїжджала манівцями. Із собою змогли забрати кота та папугу.
Виселяти родину Тернавських та інших переселенців з гуртожитку не будуть, – каже ректор Волинського коледжу культури та мистецтв Тарас Войтович. «Але трішки людей ущільняти будемо. Перш за все у нас мають бути поселені діти-сироти та діти військових. За рахунок двоярусних ліжок ми збільшили кількість ліжкомісць», – додає керівник навчального закладу.

Є серед мешканців гуртожитку й ті, хто найближчим часом планує з'їхати зі студентського житла і самостійно шукати собі помешкання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus