USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

2008-го затримання валютної контрабанди на Ягодині встановлювали рекорди

14 Січня 2009 11:41
Минулоріч основу предметів порушення митних правил на Ягодинській митниці становили цигарки (41,9%), ціни на які у країнах Євросоюзу постійно зростають. Друге місце «посіла» валюта (23,1%,), – 14 січня інформують «Волинські Новини».
 
При цьому, за повідомленням прес-центру Ягодинської митниці,  відслідковується тенденція щодо її незаконного вивезення  у великих розмірах, не зважаючи на економічну кризу  в державі.
 
В лютому 2008-го в пункті пропуску «Ягодин» припинили спробу переміщення через державний кордон 393 500 доларів США. На той момент це була найбільша сума затриманої валюти за 63 роки функціонування митниці.
 
Проте в жовтні попередній валютний рекорд було побито. Це ще один неординарний випадок, адже гроші також ввозили в Україну. 1 мільйон 454 000 доларів США та 59 900 євро вилучили у волинянина, жителя прикордонного району. На сьогодні це найбільша сума готівки, затриманої ягодинськими митниками.
 
16 листопада 2008-го волинянин здійснив спробу  пішки перенести через кордон 295 300 доларів США та 58 600 євро у поліетиленовому пакеті. Грудень теж був щедрим на події – затримано двох громадян Естонії, які намагались незаконно вивезти з України 180 000 євро.
 
Митники наголошують, що саме  громадяни посприяли здійсненню двох значних затримань. Невідомі люди надіслали письмові сигнали тривоги керівництву Держмитслужби України, СБУ та начальнику Ягодинської митниці щодо можливого вивозу крупних сум валюти. Наведені в листах ймовірні дані  підтвердилися реальними кримінальними справами.
 
Дієва співпраця СБУ та Ягодинської митниці у червні допомогла виявити канал переміщення через кордон великої партії діамантів. Працівники служби по боротьбі з контрабандою, на підставі оперативного інформування СБУ, провели переогляд вантажного автомобіля. Під час проведення особистого огляду водія було виявлено коштовне каміння. Експертиза встановила, що в пакунку містилось 8 258 діамантів, вартістю майже мільйон гривень. Найбільший з вилучених камінців  коштував 157 625 грн. Це одна з найбільших партій діамантів, вилучених митниками України.
 
Результативною співпраця митників та СБУ стала і в боротьбі з незаконним обігом наркотиків. У березні в пункті пропуску «Устилуг» виявлено майже два кілограми речовини, що містить МДМА та понад кілограм речовини, що містить амфетамін. Наркотична речовина була захована в телевізорах,  частина приклеєна скетчем до кінескопів.
 
А вже за кілька днів по тому, під час митного контролю пасажирського потягу сполученням Київ-Варшава, спільно з співробітниками спец підрозділу «К» виявлено та вилучено понад півкілограма кокаїну.
 
13 серпня стало нещасливим ще для одних наркоділків – у пункті пропуску «Устилуг» митники і представники спецслужб вилучили майже 8 кілограмів кокаїну та  амфетамінів. Наркотики перевозили так звані гонщики автомобілів у спеціально виготовленому тайнику.
 
У вересні на автопереході «Ягодин» спільно попереджено спробу ввезення в Україну більш ніж трьох кілограмів психотропної речовини, яка була прихована в пачці прального порошку. За даними фактами органами УСБУ у Волинській області порушено кримінальні справи. Ці затримання допомогли спецслужбам вийти на кілька злочинних угрупувань, які займались розповсюдженням наркотиків  на території майже усієї України.
 Загалом протягом 2008 року з правоохоронних органів надійшло 52  повідомлення щодо можливого незаконного переміщення товарів і транспортних засобів. У 18-ти випадках інформація підтвердилась.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus